celiakia
Zložitá odpoveď, ide z mnohých bzl múk, ale z každej inak, závisí, čo potrebuješ. Ja používam najradšej SChaer- taliansku múku bzl, s ktoru sa dá robiť takmer ako s bežnou , na cestoviny je určená Farina, ale dajú sa aj z chlebovej. Napríklad halušky idú v pohode z Promix-pk, stačí trochu vody do nej a nemusíš ani vajíčko.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tiež kupujem taliansku múku. Dcéra má rada pizzu, ale ešte som sa také cesto neodvážila urobiť. Ak máte niekto odskúšaný recept, napíšte mi ho prosím. A chcela by som vskúšať urobiť aj rezance do polievky. Zatiaľ len kupujem hotové značky Novalim.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak cestoviny, tak používam ryžové tenké rezance (prirodzené bezlepkové) do polievky, alebo široké ryžové rezance napr. s kapustou, resp. tvarohom. Môjmu synovi hotové zn. Novalim nechutia. Aj špagety kupujem kukuričné bezlepkové.
Ináč s bezlepkovou múkou sa veľmi zle pracuje, lebo je mazľavá, tak neviem ako sa z nej robi cesto na cestoviny.
A ešte: veľmi chutné sú maslové halušky z bezlepkovej múky, resp. špecle. Ja ich používam buď ako závarku napr. do rajčiakovej, rascovej, hlivovej polievky alebo ako prílohu napr. k dusenému mäsku s hríbmi (toto jedlo môj syn zbožňuje ).
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vhodna je aj ryzova azemiakova- tapiokova muka. A aj guinoa- ako muka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vie mi niekto poradiť, z akej múky pre celiatikov sa dá urobiť cesto do polievky alebo na kapustové fliačky? Ďakujem