reklama

celiakia

holcek , 20. 02. 2013 - 21:40

reklama

Vie mi niekto poradiť, z akej múky pre celiatikov sa dá urobiť cesto do polievky alebo na kapustové fliačky? Ďakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

brona, St, 20. 02. 2013 - 23:34

Zložitá odpoveď, ide z mnohých bzl múk, ale z každej inak, závisí, čo potrebuješ. Ja používam najradšej SChaer- taliansku múku bzl, s ktoru sa dá robiť takmer ako s bežnou , na cestoviny je určená Farina, ale dajú sa aj z chlebovej. Napríklad halušky idú v pohode z Promix-pk, stačí trochu vody do nej a nemusíš ani vajíčko. Slnko

holcek, Št, 21. 02. 2013 - 19:46

ja tiež kupujem taliansku múku. Dcéra má rada pizzu, ale ešte som sa také cesto neodvážila urobiť. Ak máte niekto odskúšaný recept, napíšte mi ho prosím. A chcela by som vskúšať urobiť aj rezance do polievky. Zatiaľ len kupujem hotové značky Novalim. Úsmev

ewka s, Pi, 22. 02. 2013 - 15:23

Ak cestoviny, tak používam ryžové tenké rezance (prirodzené bezlepkové) do polievky, alebo široké ryžové rezance napr. s kapustou, resp. tvarohom. Môjmu synovi hotové zn. Novalim nechutia. Aj špagety kupujem kukuričné bezlepkové.
Ináč s bezlepkovou múkou sa veľmi zle pracuje, lebo je mazľavá, tak neviem ako sa z nej robi cesto na cestoviny.
A ešte: veľmi chutné sú maslové halušky z bezlepkovej múky, resp. špecle. Ja ich používam buď ako závarku napr. do rajčiakovej, rascovej, hlivovej polievky alebo ako prílohu napr. k dusenému mäsku s hríbmi (toto jedlo môj syn zbožňuje Úsmev).

Zuzliak, Št, 28. 02. 2013 - 18:25

Vhodna je aj ryzova azemiakova- tapiokova muka. A aj guinoa- ako muka.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama