reklama

dajte prosím tip na netradičnú tortu ...

cucoriedka2 , 10. 02. 2012 - 19:48

reklama

Ahojte. Chcela by som poprosiť o radu. Syn bude mať narodeniny a ja sa chystám urobiť mu tortu. Ale on moc
takú tú klasickú neobľubuje, tak rozmýšľam akú inú by som mu urobila...Chcem mu ju ozdobiť ako klasickú len by som chcela poradiť recept respektíve akú plnku by som mu mohla spraviť, aby bola dobrá a zároveň držala tvar chcem ju potiahnuť marcipánom, tak aby bola taká plnka čo stuhne. Robievam klasickú maslo s pudingom...
Ďakujem za pomoc.

Pozrite si aj


reklama


reklama

val, Pi, 10. 02. 2012 - 20:04

skus Tamarkina torta, najdes ju v receptoch

cucoriedka2, Pi, 10. 02. 2012 - 20:14

ďakujem, pozriem.

aramana, Pi, 10. 02. 2012 - 20:35

Ja som raz hladala dobry recept na tvarohovu plnku, co by bola taka pevnejsia, lebo to malo byt do 3D torty. Nasla som tento recept a prisaham, ze lepsi tvarohovy krem som v zivote nejedla normalne by som bola schopna ho zjest len tak z misky . Uvar si normalnu hustu pudingovu kasu z 500ml mlieka, 1 vanilk. cukru a 2 zlatych klasov. Vymiesaj si 250g masla s vanilk. cukrom a praskovym cukrom ( podla potreby) , pridaj 500g tvarohu ( ja som dala 1 jemny a 1 jemne hrudkovity z Lidla ) , citronovu koru. Do tohoto opatrne primiesaj vychladnuty puding a poriadne vyslahaj.

-je to krém od našej JuditVyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

aretta, Pi, 10. 02. 2012 - 21:48

Toto je naozaj najlepší tvarohový krém. Ja ho robievam aj pod poťahované torty. Teda nie pod poťahovku, dovnútra Mrkám

zdenka25, Pi, 10. 02. 2012 - 21:49

súhlasím, ten krém je božský Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

púpavienka, Pi, 10. 02. 2012 - 21:57

No ja toto robievam ibaže s jedným pudingom a ako ovocné poháre a v lete ak sa da zamraziť, je to úžasná zmrzlina a veeeľmi občerstvujúci dezert doplnený ovocím.

fidorka, Ne, 10. 06. 2012 - 19:13

aramana,vcera som tento krem robila aj ja,lebo som si na teba spomenula,ako si tu o nom pisala a mne uz vtedy slinky tiekli Chichocem sa a poviem ti rovno,hadam aj polovicu som zjedla z neho,musela som dorabat,bolo malo na tortu Chichocem sa
Je fakt neskutocny,taaaaak dobry,mnam Áno Tlieskam

cucoriedka2, Pi, 10. 02. 2012 - 21:41

Ďakujem kočky ste zlaté. Idem to popozerať a niečo vyberiem Slnko

gueva, Pi, 10. 02. 2012 - 21:51

ahoj ja som pred mesiacom robila synovi citrónovú tortu. Citrónová piškóta, citrónová plnka, citrónová poleva. Bola výborná, osviežujúca.

Erkočka, Pi, 10. 02. 2012 - 22:09

tak prihoď receptSlnko

gueva, So, 11. 02. 2012 - 13:39

http://varecha.pravda.sk/recepty/citronova-torta/13791-recept.html
robila som ju podľa tohto receptu, ALE do žĺtkov s cukrom som pridala kôru + šťavu z 1 citróna - šťavu treba liať na cukor. Podľa množstva šťavy som dala o to menej vody.
Do plnky som dala tiež šťavu + kôru z 1 citróna. Citrónovú polevu som robila 3 PL horúcej vody + šťava z polovice citróna + preosiaty pr. cukor. Keď je hustá, pridáš vodu, keď riedka pridáš cukor, keď chceš kyslejšiu pridáš citrón. Len tak od oka.
Ešte som zabudla dodať, že upečené pláty som výdatne poliala uvarenou vodou + cukor + citrónová šťava, rozvar by mal mať príjemne sladkokyslú chuť. Tiež som pláty jemne potrela marhuľovým džemom. Takto upravené cesto bolo ala tuty. Bez tohoto kroku by bola torta suchá.
Odvtedy som robila už aj citrónovú bábovku, tiež je fantastická. Pridám recept aj na ňu.

mnnaaauuu, Pi, 10. 02. 2012 - 23:08

baby, ja mám možno blbú otázku, ale ako robíte okrúhlu tortu? takú ako je na obrázku? to máte taký okrúhly pekáč? alebo sa to dá upiecť aj v hrnci a dám do rúrry?

púpavienka, Ne, 12. 02. 2012 - 08:53

Ak nemáš formu je to lepšie upiecť na plechu a vykrojiť podľa misky, či niečoho iného. Dva kruhy ti určite vydá a potom môžeš urobiť ako robím ja. Zbytky z cesta pomrvím pridám orechy, otvorím ananasový kompot, dám šťavu a nakrajaný ananás, pridám ešte dve lyžice pikantného džemu, chlapci to majú veeeľmi radi. Dozdobujem šľahačkou, ta kombinácia je úžasná.
Ak nemám piškotové zbytky, samozrejme môžem použiť piškoty.

adus, Ne, 12. 02. 2012 - 11:13

Uff, musím sa priznať, toto ma trochu zaskočilo - faaakt nemáš formu na tortu? Nič v zlom, ale ja keď som si zakladala domácnosť po vydaji, tak to bola jedna z prvých vecí čo som si kúpila - a to nie som cukrárka a dokonca ani nejak časot nepečiem ... jednoducho tortová forma pre mňa patrila k základnému vybaveniu domácnosti ... a nejak som to brala tak samozrejme, že veďto má doma každý ...Hambím sa

púpavienka, Ne, 12. 02. 2012 - 12:01

Ja formy mám a rôzne a predsa niekedy upečiem a vykrojím na plechu. Dokonca ked urobím hrubší piškot ta aj prekrajujem a ostane mi dosť zbytkov na formovanie niečoho.

Klaudia17, So, 11. 02. 2012 - 11:09

Teraz som kupovala v T...u je v akcii stojí cca do 4 e a je k tomu aj taký medzi kus na bábovku super odporúčam.Torta Torta Torta A vlastne vidíš to presne čo dala link Georgina je to presne ono aj na bábovku.

mnnaaauuu, So, 11. 02. 2012 - 21:21

dík, zajtra idem do tesca tak sa na nu vrhnem, máme teraz troch oslávencov :) ideme piecť :) :) :) :)

sofhia, So, 11. 02. 2012 - 11:32

hej, ta forma je super, ja v nej robievam aj nepecenu smotanovu piskotovu tortu.

mnnaaauuu, So, 11. 02. 2012 - 21:21

nedala by si recept? Mala som ho niekde schovaný, no zmizol :) a neviem teraz nájsť :)

sofhia, Ne, 12. 02. 2012 - 08:33

Je to jednoduche:
Ingrediencie: piskoty, kysla smotana, ovocie podla chuti, kakao podla chuti, vanilk. cukor

Na dno formy naukladas piskoty, na ne das ovocie podla chuti - u mna stale vedu jahody, cucoriedky, mandarinky,marhule. bokom si vymiesas smotanu podla chuti s vanilk. cukrom, a nalejes na to.
tento postup opakujes az do vysky formy.1 zo smotanovych plniek robim s kakaom.
tortu ukoncim vrstvou piskot.
po vychladeni krajat a jest.. chladit aspon 5-6 hod, ideal spravit vecer a jest rano.

Ariesa, So, 11. 02. 2012 - 12:33

nerobim maslove plnky, bud spravim "akoze tiramisu", to zboznuju dospeli, nie je to take sladke, alebo deckam robim kakaovy piskotovy korpus.
2 slahacky uvarim s kakaom, dobre vychladena slahacka (cez noc na balkone vacsinou, my sviatkujeme cely rok okrem letaVeľký úsmev ) sa vyslaha a aj v chladnicke na torte potom ostava makka, nezatuhne chladom.
korpus rozrezem, trosku sa pokvapka (ci uz rumom so sirupom, alebo len sladsim cajom pre deti), natrie tenucko kyslym lekvarom(ribezle, marhule), da cast slahacky, zakryje druhou castou korpusu a pozatiera sa cela slahackou.
torta je super stavnata, plnka je makka. na zajtra ju robim tiez, uz sa mi slinky zbierajuPohoda .

je to super alternativa k potahovaniu marcipanom. kedze chces potahovat asi som moc nepomohla, no tato jednoducha Mrkám zmizne vzdy prva zo stola.

fidorka, So, 11. 02. 2012 - 14:18

ja ju robievam Áno
ono je to úplne iná chuť ako bežné sladké torty,ale u nás veľa sladkého nechutí nikomu,takže nám to úplne vyhovuje a toto cesto fakt nemá chybu.Také mäkké ako vatička sa mi nepodarilo ešte žiadne iné,ja len odporúčam.

eva m, So, 11. 02. 2012 - 14:36

waw, tak som prave odpadla!
gastany silno mooooozem a torta cela z gastanoveho pyre, no tak toto je hadam splnenie mojho sna maskrtnehoVeľký úsmev
urcite vyskusam!
Eva Slnko

gueva, So, 11. 02. 2012 - 21:43

nakoniec som piekla na plechu ako koláč, je fantastický, ozaj ľahký ako pierkoVyplazený jazyk

sofhia, So, 11. 02. 2012 - 14:18

Baby ze vam neni hambaMrkám ...sa mi slinky zbiehaju... ako piect taketo dobroty a chudnut - alebo aspon nepribrat? ak viete, dajte typ aj na toVeľký úsmev

Klaudia17, So, 11. 02. 2012 - 14:52

Čo by som ja bez vás robila fantázia slabé slovo,niekto niečo len naškrtne a už sa to tu sype.Dievčatá ste neskutočné.Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Objímam Objímam Áno Áno Áno Áno Áno

Martina79, So, 11. 02. 2012 - 15:24

u mňa môže byť recept aj na klasickú tortu. Len neviem čo z toho vznikne. Chichocem sa Dokážem čarovať.Chichocem sa Keď mal Samko 7 narodeniny sníval o torte "sopka" a mohli by na nej byť aj dinosaury. Hľadala som recept, ale tie torty boli nad moje sily. Nakoniec som našla tu na NM tortu ak ma pamäť neklame - mramorovú. Až pri pečení mi došlo, že to je cesto na bábovku. Vyplazený jazyk Plnka tam bola šľahačková s čokoládou. mňamVyplazený jazyk Torta mala byť klasická okrúhla. Viete čo vzniklo z mojej? SOPKA!!! Narástol jej pupák.
Ale ako sa Samko tešil. že som ho nesklamala. Prekrojila som ju dokonca 3x, natrela džemom a plnkou, na vrch dala plnku, pohľadala malých dinosaurov, aj všelijáké "zelinky", aby vyzerala ako z praveku. Veľký úsmev
takže klasika u mňa neexistuje.Vyplazený jazyk

lydusha (bez overenia), So, 11. 02. 2012 - 23:40

Netradicna torta? No predsa syrovo klobasovo sunkovo salamova Úsmev Mnam.

Evka1223, Ne, 12. 02. 2012 - 18:22

Ako naša slovenčinárka na ZDŠ-ke: Deti, najradšej od cesta mám šunku Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama