reklama

paradajková kapusta - poraďte, dievčatá

eva m , 09. 07. 2010 - 22:06

reklama

Milé dievčatá, poznám recept na paradajkovú kapustu - taký ten bežný, hoci ju nerobievam, mám ju veľmi rada. I som si zakúpila malú, peknú hlávku a zajtra ju hodlám mojej milej rodinke navariť. Tak včul raďte, ako ju robíte vy - nejako ináč, špeciálne?
Dám k nej zemiačiky a morčacie plátky na prírodno. A vy čo zvyknete?

Pozrite si aj


reklama


reklama

fidorka, Pi, 09. 07. 2010 - 22:09

Tak toto si nechám aj ja poradiť,lebo aj keď tú moju rodina vychvaľuje,ja mám stále pocit,že to nie je ono,že by som sa mala zdokonaliť.
Inak my ju mávame s pečenou fašírkou,niekto to volá aj sekaná.A dobrý chrumkavý doma pečený chlebík Úsmev

kojka84, Pi, 09. 07. 2010 - 22:15

ja tiež robím s fašírkou a popučené zemiačkyVyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

eva m, Pi, 09. 07. 2010 - 22:18

ano, s fasirkou to poznam, ale aj s maskom na prirodno.
Eva Slnko

datelinka, So, 10. 07. 2010 - 17:04

paradajkova kapusta ??tak to som este nepocula poprosim recepBozkávam t ?????

eva m, So, 10. 07. 2010 - 18:09

mrkni lusesitu pod tebou a moju odpovedÚsmev
Eva Slnko

lusesita, So, 10. 07. 2010 - 18:02

Evka čo myslíš pojmom nejako ináč? vylepšený klasický spôsob,či ako prílohu?
Neviem aký spôsob spomínaš,teda máš v receptoch,ale nám chutí a varí sa rajčinová kapusta ako hustá polievka,v ktorej zavarím kapustové závitky plnené mletým mäskom s ryžou,alebo zavarím z tejto ryžovo-mäsovéj plnky malé guličky.
Postup:
Na oleji opražím do sklovata cibuľu,pridávam postupne nastrúhanú kapustu,kým sa mi celá nevojde do hrnca,sparením na cibuľke zmenšuje svoj objem.
Zalejem teplým vývarom,/ niekedy,keď nemám, dám bujón,alebo vložím kosti,ktoré mi zostali z vykosťovania karé,/
pridám obe nové i čierne celé korenia,bobkový list,soľ,vegetu,majorán,alebo saturejku,
všetko podľa svojej chute.Nechám variť a po polhodine pridám rajčinový pretlak alebo rajčinovú šťavu,mám v obľube jeden druh z K.....du.
Mleté mäsko si ochutíme tiež korením vhodným do mletého mäsa, soľou,cesnakom s ním nešetrím.
Pridám udusenú vychladenú ryžu,vajíčko,trochu strúnaky,nastrúhaný syr a robím guličky,ktoré zavarím do polievky.Nakoniec zahustím zátrepkou z na sucho do ružova opraženej múky a vody.
Ak sú tam tie kosti,oberiem ich a mäsko šupnem naspäť.
Tie kapustové závitky asi všetky poznáme,ale teda ešte napíšem.
celé listy kapusty sparíme vložíme na pár minút do horúcej vody,necháme vychladnuť a plníme mäsovo-ryžovou plnkou.
Závitky naukladáme do jenskej misky,zalejeme rajčinovou kapustou a dáme zapiecť do rúry.Môžme ju koncu poliať kyslou smotanou.
Podávame s čerstvým chlebíkom alebo zemiačky.Zrejme toto mnohé poznáte a robievate takto všetky,no pre istotu som to sem napísala,vlastne fúúúúha mala som to dať do receptov,sory.Hambím sa
Evka asi píšem neskoro.Zlomené srdce
Dnes nejak nestíham,len som si tu chcela odpočinäť,vypiť kávu a už frčím,renovujem starý nábytok,tak som od farieb až za ušami.Chichocem sa
Pekný podvečer devy spaniléÚsmev Slnko

eva m, So, 10. 07. 2010 - 18:11

no vidis, lusesitka, toto je nieco ine, hoci to tiez poznamÚsmev .
Ja som robila taku tu beznu - pokrajanu kapustu som chvilu podusila na cibulke, potom som priliala vody, povarila, pridala lupane paradajky aj pretlak, sol, korenie, rascu, bobkovy list a varila. Nasla som na nete inovaciu - zahustila som postruhanym zemiakom. Hotove som len prichutila cukrom a octom a bolo.
Moja familia sa na mna divala podozrievavoMrkám , ale nakoniec im chutilo a pekne pojedli.
K tomu varene zemiaky a morcacie platky na prirodno - no fajnota.
Eva Slnko

jamajka (bez overenia), So, 10. 07. 2010 - 18:30

no, pôvodne som včera ani nechcela , lebo som si myslela, že táto variáció Chichocem sa je Vám všetkým známa, ale sa tu neobjavila , takže :
Nakrájam si na kocky hovädziu nožinu -móčing. Posolím, opepřím, pridám vegetu, ( aj ost. koreniny, ktorú ľúbite pridávať).Na oleji si spením cibuľu a cesnak, šupnem tam mäsko a dusím -přiměřene dlho, chvíľu pred dokončením tam pridám pokrájanú kapustu a po chvíle pridám aj paradajk. pretlak,väčšiu štipku kr. cukru - pre chuť a zahustím rozhabarkovanou hl. múkou s vodou do takej konzistencii prívarku. Nám to najlepšie chutí s čerstvým čiernym chlebíkom.

MajaKvietok

eva m, So, 10. 07. 2010 - 18:33

fiha, tak to je taka jednohrncova verzia, to mam radaÚsmev . Mam tip nabuduceMrkám
Eva Slnko

jamajka (bez overenia), So, 10. 07. 2010 - 18:39

Evi , by si neverila , aké je to fajné, ale daj tam ozaj iba ten móčing (hov. lýtko). Raz som dala bravčové mäso, nebolo to ono.Slnko

MajaKvietok

fidorka, So, 10. 07. 2010 - 18:57

Tak som sa predsa len niečo nové naučila,ja robievam bez mäsa,takú klasiku,ako aj Evka píše.
jamajka,vďaka za tip,s tou havädzinkou to môže byť dobré.Úsmev
Naši chalani majú najradšej z toho mäsa obyčajné dusené a zahustené mliekom s cestovinami,to by mohli každý deň mať.Áno

babka Betka, So, 10. 07. 2010 - 20:10

Nerobila som strašne dlho kapustu ani paradajkovú a ani plnenú. Tie kapustné listy tak isto plním,povarím v kapuste s paradajkovým pretlakom alebo lahodným kečupom,nenechám dovariť úplne.Dávam na hlboký plech- pekáč, pekne poukladané na kapustičke na vrchu tiež kapustu...ešte posypem kôprom a dám zapiecť do rúry.Podávam so zemiakovou kašou alebo len chlebíkom, kapustu polejem smotanou-kyslou. Slnko Slnko Slnko

Gabi_3, Št, 13. 10. 2011 - 11:53

Zatial kto jedol u mna moju paradajkovu kapustu kazdy chvalil , ja ju robim mäsom /npr. bravč.bočik /
Suroviny;
1- 1/2 kg chud brav. bočik, 1 ks mala biela kapusta, 1-2 ks cibuľa,3-4 lyz.muka, olej , sol, kr.cukor podlachuti,
paradajkovy pretlak /vrelo mozem doporucit Hame OTMA to je 7dc flasa dava sa podlachuti ja ju davam skoro celu/

Postup receptu;
Bravčové mäso chud bočik v celku dáme variť do hrnca , varíme v slanej vode. Keď je mäso mäké vyberieme z vody. /kto nemá rád kožu môže ju odstrániť/
Pokiaľ sa mäso varí, pripravíme kapustu, cibuľu, pokrájame na drobno a kapustu nakrájame na rezance. Kapustu a cibuľu vložíme do vody po mäsu, bočiku a varíme do mäkka./cibulu mozeme aj predtym udusit upiect na oleji/ Keď je kapusta mäkká pridáme paradajkový pretlak. Medzi tým pripravíme zápražku z múky a oleja, ktorú zamiešame do paradajkovej kapusty a varime este asi 10 minút. Dochucujem soľou, cukrom. Nakoniec vložíme do kapusty naporciované mäso a podávam s čerstvým chlebom.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama