Poraďte s vianočkou
Pozrite si aj
Adus, je dosť možné, že som pozerala rovnaký videopostup. Mojim chlapom sa totiž zažiadalo domácej vianočky. Ten starší pogooglil, ten mladší sa nad nálezom rozplýval nadšením - a ja som len rukami spľasla. Realizáciu som odsunula na neurčito.
No, ale ak by som sa tu dočítala dobré rady, možno by ten čas nastal aj včul. Ktovie?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Keď som ešte piekla v rúre(teraz mám pekáreň), tak som si nastavila polohu ventilovaná rúra, stupne cca 170/180 a upiekla...koľko mi to trvalo, tak to neviem-vždy som podľa farby vedela, že už je hotová...ale cca trištvrte hodku, až hodinu?!-fakt neviem...a ešte niečo-nabudúce skús dať menej tekutín...už sa mi totiž stalo, že koláč, vianočka a pod.neboli podľa receptu to pravé orechové...tak som ubrala tekutiny a vyšli
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
http://zena.atlas.sk/sluzby/videotip/varenie/vianocka/617083.html
...ja teda neviem piect nič kysnute, celkovo pečenie neviem ...celkovo neviem varit
...ale toto je video, a su tam aj stupne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja pečiem len na 160 st.,keby som ju dala na 200-220 ako sa spomína v tom videorecepte,asi by sme z nej mali len čiernu zhorenú placku.Každá rúra pečie ináč,ja som musela dlho na mojej skúšať,kým som si ju overila,čo a ako piecť,takže na moje nastavenia stupňov sa asi málo môžeš Adus spoľahnúť.Ale myslým,že to treba piecť tak ako napríklad bábovku,alebo vysokú tortu,pomaly a dlhšie,aby sa prepiekla celá.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
U mna taky tak-keby som ju dala na tolko st, tak je z nej zhorenina
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja pečiem na 180st. asi hodinku, je to z pol kg múky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja kysnuté stále tiež nejak domrvím
ale tento recept
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21990
sa my stále podarí takže skúste namiesto vianočky..
Katus
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Joj, ten vyzerá ohromne .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Uplynulý weekend mali moje baby svoju už tradičnú "predvianočnú besiedku" (inak obyčajný žúr, samozrejme, ale besiedka znie lepšie
) a keďže každý rok sa snažia do jedálnička zaradiť niečo nové - tentokrát našej Barči napadlo spraviť vianočku - ako že na raňajky, keďže väčšina účastníkov zvykne u nás aj prespať do druhého dňa.
Recept si kdesi našla na nete, všetko bolo v poriadku, cesto krásne vykyslo, Kiska pridala svoj podiel pri zapletaní, dali sme ju piecť - a tu nastal problém. V tom recepte z netu (dokonca to tuším bol videorecept) to pani piekla v poctivej starej peci - a tak vlastne pri recepte nebola udaná ani teplota a ani doba pečenia. Čo sa stalo - bola v strede mierne nedopečená. Nie že by sa nedala jesť, ale poznáte to, tak to bolo cítiť za kysnutým ....
Jedno viem určite, nabudúce bude treba urobiť nie že jednu obroooovskú, ale radšej dve menšie (cesta bolo veľa).
Nuž - kde inde ako tu medzi Vami by som hľadala rady a tipy - prosím, tie ktoré pekávate vianočky, podeľte sa so skúsenosťami - pri akej teplote a ako dlho treba piecť, poprípade aj iné triky - aby sa nám nabudúce dielo zdarilo na 100%