Pozrite si aj
štipka soli sa pridáva do sladkých jedál na zvýraznenie sladkej chuti, viem, znie to čudne, ale v mojej starej kuchárskej knihe na múčniky to tvrdí pani autorka :-) kávovú lyžičku by som ale nedávala
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj krupica so stipkou soli je lepsia :-) , palacinky, kysnute cesto tiez ... ale kavova lyzicka sa aj mne zda vela.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Opak sladkého nie je slané, opak sladkého je kyslé :-) takže je normálne že sa dáva aj soľ a cukor.To sa neneguje, to dáva chuť (y)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ako písali dievčatá predo mnou, je to na zvýraznenie chuti.:) Prajem úspešné pečenie!:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ja som skúsila ako mladá kuchárka aj bez soli , však načo soľ do sladkého :-P a odvtedy dávam soľ :-) do kysnutého, palaciniek , krupice a pod. patrí štipka soli.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
raz som zabudla dať soľ do šišiek a veru nechutili :-(
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Hľadala som už niečo na nete, ale nenašla som. Dostali sa mi do rúk recepty koláčov, v ktorých sa dáva soľ do cesta. Pokiaľ to je štipka, tak to neriešim. Ale keď je v recepte uvedené, že pridať takú kávovú lyžičku soli, tak mám stále obavy dať tam celú dávku. Má tá soľ v tom ceste nejakú "funkciu"? Podotýkam, že sú to sladké koláče, nie slané a prevažne kysnuté. Načo je soľ dobrá v tom ceste? Aj tá štipka mi v sladkom ceste nesedí.