reklama

Prečo soľ do cesta?

andula78 , 24. 03. 2014 - 15:04

reklama

Hľadala som už niečo na nete, ale nenašla som. Dostali sa mi do rúk recepty koláčov, v ktorých sa dáva soľ do cesta. Pokiaľ to je štipka, tak to neriešim. Ale keď je v recepte uvedené, že pridať takú kávovú lyžičku soli, tak mám stále obavy dať tam celú dávku. Má tá soľ v tom ceste nejakú "funkciu"? Podotýkam, že sú to sladké koláče, nie slané a prevažne kysnuté. Načo je soľ dobrá v tom ceste? Aj tá štipka mi v sladkom ceste nesedí.

Pozrite si aj


reklama


reklama

Lea, Po, 24. 03. 2014 - 15:16

štipka soli sa pridáva do sladkých jedál na zvýraznenie sladkej chuti, viem, znie to čudne, ale v mojej starej kuchárskej knihe na múčniky to tvrdí pani autorka :-) kávovú lyžičku by som ale nedávala

Ariesa, Po, 24. 03. 2014 - 15:51

aj krupica so stipkou soli je lepsia :-) , palacinky, kysnute cesto tiez ... ale kavova lyzicka sa aj mne zda vela.

aramana, Po, 24. 03. 2014 - 16:53

Opak sladkého nie je slané, opak sladkého je kyslé :-) takže je normálne že sa dáva aj soľ a cukor.To sa neneguje, to dáva chuť (y)

Dzeny, Po, 24. 03. 2014 - 19:39

Ako písali dievčatá predo mnou, je to na zvýraznenie chuti.:) Prajem úspešné pečenie!:)

katarína, Ut, 25. 03. 2014 - 10:42

No ja som skúsila ako mladá kuchárka aj bez soli , však načo soľ do sladkého :-P a odvtedy dávam soľ :-) do kysnutého, palaciniek , krupice a pod. patrí štipka soli.

nela88, Ut, 25. 03. 2014 - 20:48

raz som zabudla dať soľ do šišiek a veru nechutili :-(

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama