reklama

Rebarbora

Adrianna , 25. 06. 2011 - 23:52

reklama

Ahojte dievčatáHambím sa ! Prosím Vás nevie daktorá šikovná gazdinka poradiť čo s rebarborou Smútok , potrebovala by som poradiť či sa nedá zavariť , ale aj nejaké recepty čo s nou robiť nejaké nie len ako jablčník , s makom a snehom aj nejaké iné .?? Ďakujem velmi pekne Hambím sa Hambím sa Škoda je ju nevyužiť ked už narástla!! ĎAKUJEM Pá Pá Adrianna

Pozrite si aj


reklama


reklama

akalenkak67, Ne, 26. 06. 2011 - 00:25

Nahod do google spracovanie rebarbory.Nájdeš tam všeličo,čo dalej s rebarborou.Moja mama ju máva aj v mrazenom stave.

fidorka, Ne, 26. 06. 2011 - 01:01

tu na NM je tiež dosť receptov a tipov čo s rebarborou,tak na rýchlo ti môžem poradiť náš najobľúbenejší:
http://www.nanicmama.sk/kolace/tvarohovy-kolac-s-rebarborou
alebo: http://www.nanicmama.sk/kolace/krehky-rebarborovy-kolac.
rebarboru som ešte nezavárala,ale varím ju čerstvú len s cukrom,chvíľku,pár minút,lebo sa rýchlo rozvarí a potom dávam deťom na šľahačku,niekedy keď ešte máme aj spolu s jahodami,alebo iným ovocím.kedysi som na skúšku dala aj jeden kelímok do mrazničky,ale po rozmrazení bolo z toho len blato,nedalo sa to použiť,ja mraziť neodporúčam.

adus, Ne, 26. 06. 2011 - 16:40

Tak ja musím oponovať, ja mrazím pravidelne, nakrájanú na také cca 2 cm kúsočky, na výstavu záhradkárov to síce nie je, ale na klasický ovocný "osúch" je perfektná - a to je zároveň aj forma, v ktorej ju máme u nás najradšej - čiže - urobí sa obyčajné kysnuté cesto ako na akýkoľvek iný ovocný koláč (marhuľový, slivkový), pokladie sa na husto rebarborou nakrájanou na kúsky. Ak robím z čerstvej, zvyknem najprv očistiť a nakrájať rebarboru, potom ju jemne zasypem cukrom (pustí šťavu, ktorú moje deit rady vypijú a nerozlieva sa mi potom na plechu - čo by mohlo spôsobiť pripáleniny). Ak robím zo zrazenej, tak tú len nechám na sitku rozmraziť. Potom posypem vanilkovým cukrom, škoricou (alebo škoricovým cukrom, ak práve mám doma), cukrom (podľa kyslosti rebarbory), občas prisypem aj trochu kakaa alebo Granka a navrch ide ešte klasická posýpka.
Zvykla som pridávať trocha rebarbory aj do jahodového džemu a pridávam ju aj do "pečeného čaju" (recept od Aja1 je aj tu, treba si vyhľadať).

fidorka, Ne, 26. 06. 2011 - 22:09

áno,presne také malé kúsky som aj ja mrazila,chcela som ich dať na kysnutý koláč a bála som sa,že ho pokazím,keď dám na cesto studenú zamrznutú rebarboru,tak som ju nechala rozmraziť a vytiekla z nej všetka šťava a z tých kúskov zostali "vechte" Chichocem sa ,preto to neskúšam už s mrazením.Nuž ale koľko ľudí,toľko chutí,možno to len neviem Chichocem sa .
S pečeným čajom to je tiež pravda,na ten som úplne zabudla Áno

12terka72, Ne, 26. 06. 2011 - 19:59

rebarborovy kolač s tvarohom...je fajny mnam kompoty vyskušane z nej nemam..Torta

mnnaaauuu, Ne, 26. 06. 2011 - 20:25

my varíme kompot k uzemiakom :)

Adrianna, Ut, 28. 06. 2011 - 20:00

Ahoj mnnaaauuu, !!!A ako varíte ten kompót ku zemiakom Prekvapenie , napíš receptHambím sa ? Ahoj a Ďakujem AdriannaTlieskam

adrianas, Ne, 26. 06. 2011 - 21:02

my zavárame ako akékoľvek ovocie. Dobrá je na zákusku pod snehom, na kysnutom koláči s drobenkou aj ako kompót k jrdlu. Rebarboru som milovala už ako dieťa a starká mi robila každý týždeň kysnutý koláč. Deti na ulici sa mi smiali, že jem plesnivý koláč, nikto to nechcel. Teraz to moje rovesníčky kupujú v supermerketoch. Váľam sa od smiechu po podlahe

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama