Rebarbora
Nahod do google spracovanie rebarbory.Nájdeš tam všeličo,čo dalej s rebarborou.Moja mama ju máva aj v mrazenom stave.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tu na NM je tiež dosť receptov a tipov čo s rebarborou,tak na rýchlo ti môžem poradiť náš najobľúbenejší:
http://www.nanicmama.sk/kolace/tvarohovy-kolac-s-rebarborou
alebo: http://www.nanicmama.sk/kolace/krehky-rebarborovy-kolac.
rebarboru som ešte nezavárala,ale varím ju čerstvú len s cukrom,chvíľku,pár minút,lebo sa rýchlo rozvarí a potom dávam deťom na šľahačku,niekedy keď ešte máme aj spolu s jahodami,alebo iným ovocím.kedysi som na skúšku dala aj jeden kelímok do mrazničky,ale po rozmrazení bolo z toho len blato,nedalo sa to použiť,ja mraziť neodporúčam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak ja musím oponovať, ja mrazím pravidelne, nakrájanú na také cca 2 cm kúsočky, na výstavu záhradkárov to síce nie je, ale na klasický ovocný "osúch" je perfektná - a to je zároveň aj forma, v ktorej ju máme u nás najradšej - čiže - urobí sa obyčajné kysnuté cesto ako na akýkoľvek iný ovocný koláč (marhuľový, slivkový), pokladie sa na husto rebarborou nakrájanou na kúsky. Ak robím z čerstvej, zvyknem najprv očistiť a nakrájať rebarboru, potom ju jemne zasypem cukrom (pustí šťavu, ktorú moje deit rady vypijú a nerozlieva sa mi potom na plechu - čo by mohlo spôsobiť pripáleniny). Ak robím zo zrazenej, tak tú len nechám na sitku rozmraziť. Potom posypem vanilkovým cukrom, škoricou (alebo škoricovým cukrom, ak práve mám doma), cukrom (podľa kyslosti rebarbory), občas prisypem aj trochu kakaa alebo Granka a navrch ide ešte klasická posýpka.
Zvykla som pridávať trocha rebarbory aj do jahodového džemu a pridávam ju aj do "pečeného čaju" (recept od Aja1 je aj tu, treba si vyhľadať).
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
áno,presne také malé kúsky som aj ja mrazila,chcela som ich dať na kysnutý koláč a bála som sa,že ho pokazím,keď dám na cesto studenú zamrznutú rebarboru,tak som ju nechala rozmraziť a vytiekla z nej všetka šťava a z tých kúskov zostali "vechte" ,preto to neskúšam už s mrazením.Nuž ale koľko ľudí,toľko chutí,možno to len neviem
.
S pečeným čajom to je tiež pravda,na ten som úplne zabudla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Skús uvariť džem.
http://varecha.pravda.sk/recepty/marmelada-z-rebarbory/16913-recept.html
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
rebarborovy kolač s tvarohom...je fajny mnam kompoty vyskušane z nej nemam..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Musím len súhlasiť s NM ja robím aj zmrzku z rebarbory... http://www.nanicmama.sk/dobroty/rebarborovojahodova-zmrzlina je úžasná
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
my varíme kompot k uzemiakom :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj mnnaaauuu, !!!A ako varíte ten kompót ku zemiakom , napíš recept
? Ahoj a Ďakujem Adrianna
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
my zavárame ako akékoľvek ovocie. Dobrá je na zákusku pod snehom, na kysnutom koláči s drobenkou aj ako kompót k jrdlu. Rebarboru som milovala už ako dieťa a starká mi robila každý týždeň kysnutý koláč. Deti na ulici sa mi smiali, že jem plesnivý koláč, nikto to nechcel. Teraz to moje rovesníčky kupujú v supermerketoch.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte dievčatá
! Prosím Vás nevie daktorá šikovná gazdinka poradiť čo s rebarborou
, potrebovala by som poradiť či sa nedá zavariť , ale aj nejaké recepty čo s nou robiť nejaké nie len ako jablčník , s makom a snehom aj nejaké iné .?? Ďakujem velmi pekne
Škoda je ju nevyužiť ked už narástla!! ĎAKUJEM Pá Pá Adrianna