
dasa_
Jemná chuť špargľovej polievky doplnená chrumkavými kúskami opečeného chlebíka.
Ingrediencie
1 | balík | biela špargľa |
1 | strúčik | cesnak |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | deciliter | smotana |
2 | polievkové lyžice | maslo |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
1 | štipka | mleté čierne korenie |
Dokončenie: | ||
1 | plátok | chlieb |
1 | čajová lyžička | olej |
1 | štipka | grilovacie korenie |
1 | hrsť | bylinky |
Postup
Špargľu očistíme, hlavičku a kúsok za ňou nakrájame na kolieska a odložíme. Zvyšok špargle nakrájame na väčšie kúsky a dáme do posolenej vody. Varíme asi 20 minút.
Po uvarení špargľu zmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme cez husté sitko.
V hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a urobíme zásmažku. Zalejeme prepasírovanou tekutinou. Pridáme kúsky špargle, ktoré sme na začiatku odložili a spolu varíme cca 15 minút.
Pridáme mleté čierne korenie a po odstavení primiešame smotanu. Podľa chutí môže byť šľahačková alebo na varenie.
Medzičasom pripravíme krutóny z chleba. Krajec chleba potrieme z oboch strán olejom, posypeme grilovacím korením, pokrájame na kocky a dáme napríklad do teplovzdušnej fritézy na 5 minút a 180 stupňov. Ak nemáme fritézu, použijeme rúru alebo panvicu.
Polievku podávame s krutónmi posypanú dostupnými bylinkami (pažítka, bazalka, petržlenová vňať)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty