
Alica7
Výborné jemné a nadýchané parené buchty, môžeme podávať nielen s orechmi ale aj s mletým makom.
Ingrediencie
300 | gramov | polohrubá múka |
200 | gramov | mlieko |
30 | gramov | kryštálový cukor |
30 | gramov | olej |
3 | gramov | soľ |
4 | gramov | sušené droždie |
Na plnenie: | ||
8 | čajové lyžičky | lekvár slivkový |
Na potretie: | ||
olej | ||
Na poliatie: | ||
maslo | ||
olej | ||
Na posypanie: | ||
mleté orechy | ||
práškový cukor |
Postup
Do misy dáme múku, do stredu urobíme jamku. Do nej dáme droždie, lyžičku cukor a polovicu mlieko, prikryté necháme kysnúť asi 10 minút.
Pridáme zvyšné mlieko a cukor, soľ a olej, vymiesime cesto. Prikryté necháme kysnúť asi 1 hodinu.
Cesto rozdelíme na 8 častí, naplníme lekvárom, prikryté necháme nakysnúť.
V hrnci varíme vodu, parák potrieme olejom, dáme buchty ďalej od seba. Prikryté paríme 14 minút. Hrniec počas parenia neotvárame.
Buchty vyberieme z hrnca a potrieme olejom.
Maslo s trochou oleja roztopíme, polejeme buchty. Posypeme orechmi a cukrom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty