Ako pripraviť rybu? Desať receptov na pôstny aj bežný deň

Ryby by v našom jedálničku nemali chýbať. Najvhodnejšia príprava je dusenie, pečenie a správne grilovanie. 

Tu je niekoľko receptov, ktoré si môžete jednoducho a rýchlo pripraviť aj doma. Pstruh, kapor, makrela, zubáč, morský vlk či tilapia? Vyberte si podľa toho, čo máte radi a čo je pre vás dostupné.

Filet zo pstruha so šampiňónovou omáčkou

Filet zo pstruha so šampiňónovou omáčkou | Recept | M.á.r.i.a

Pstruhy sú bežne dostupnou rybou, ktorú si môžete upiecť vcelku a pripraviť si môžete aj chutné filety. | Autor: M.á.r.i.a | Prejsť na recept

Pstruh grilovaný v listoch viniča

Pstruh grilovaný v listoch viniča| Recept | Un Chien Andalou

Takto si môžete pripraviť pstruha len v čase keď rastú viničné listy. Určite stojí za to počkať si kým sa príroda prebudí. | Autor: Un Chien Andalou | Prejsť na recept

Zubáč na masle s restovanou zeleninou

Zubáč na masle s restovanou zeleninou | Recept | M.á.r.i.a

Zubáč je sladkovodná ryba, ktorá je veľmi chúlostivá na kvalitu vody. Patrí medzi "nízkotučné" ryby, takže je vhodnou voľbou pri diétach. | Autor: M.á.r.i.a | Prejsť na recept

Ryba na stredomorský spôsob

Ryba na stredomorský spôsob | Recept | Un Chien Andalou

Na stredomorský spôsob si môžete pripraviť pražmu kráľovskú či morského vlka, ale  vhodný je aj sladkovodný pstruh. | Autor: Un Chien Andalou | Prejsť na recept

Kapor na zelenine

Kapor na zelenine | Recept | Un Chien Andalou

Kapor je na Slovensku považovaný za tradičnú vianočnú rybu. Neexistuje však žiadny racionálny dôvod, pre ktorý by sme ho nemohli jesť aj počas roka, optimálne v menej kalorickej verzii než počas vianočných sviatkov. | Autor: Un Chien Andalou | Prejsť na recept

Cícerovo-rybací "guláš" so špenátom

Cícerovo-rybací "guláš" so špenátom | Recept | M.á.r.i.a

Pre kuchynských experimentátorov sme vybrali netradičný recept, ktorý kombinuje rybu, cícer, a špenát. | Autor: M.á.r.i.a | Prejsť na recept

Pečený morský vlk

Pečený morský vlk | Recept | Lenka R

Pečený morský vlk so zeleninou je stávkou na istotu. | Lenka R | Prejsť na recept

Makrela plnená slaninou,cibuľou a šalát coleslaw

Makrela plnená slaninou,cibuľou | Recept | M.á.r.i.a

Pripravte si rýchly obed alebo večeru z makrely. Stačí 20 minút v rúre a môžete podávať. | Autor: M.á.r.i.a | Prejsť na recept

Filety z tilapie na masle s avokádovo-paradajkovým šalátom

Filety z tilapie na masle | Recept | M.á.r.i.a

Tilapia nílska je sladkovodná ryba. Je obľúbená kvôli pevnému bielemu mäsu, ktoré neobsahuje kosti, takže je vhodná aj pre menej trpezlivých jedákov. | Autor: M.á.r.i.a | Prejsť na recept

Rybacie valčeky

Rybacie valčeky | Recept | diabambulka

Z tresky a zemiakov môžete pripraviť pomerne rýchly a jednoduchý obed. Aj keď deti by ako prílohou určite nepohrdli hranolčekmi, radšej im k tomu skúste vnútiť šalát. | Autor: diabambulka | Prejsť na recept

 

Diskusie Naničmama.sk: 

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok