reklama

Ako pripraviť rybu? Desať receptov na pôstny aj bežný deň

Naničmama.sk , 22. 02. 2020 - 07:06

reklama

Ryby by v našom jedálničku nemali chýbať. Najvhodnejšia príprava je dusenie, pečenie a správne grilovanie. 

Foto: Un Chien Andalou, M.á.r.i.a | Koláž: Naničmama.sk

Tu je niekoľko receptov, ktoré si môžete jednoducho a rýchlo pripraviť aj doma. Pstruh, kapor, makrela, zubáč, morský vlk či tilapia? Vyberte si podľa toho, čo máte radi a čo je pre vás dostupné.

Filet zo pstruha so šampiňónovou omáčkou

Filet zo pstruha so šampiňónovou omáčkou | Recept | M.á.r.i.a

Foto: M.á.r.i.a

Pstruhy sú bežne dostupnou rybou, ktorú si môžete upiecť vcelku a pripraviť si môžete aj chutné filety. Pozrite si recept na filet zo pstruha so šampiňónovou omáčkou

Pstruh grilovaný v listoch viniča

Pstruh grilovaný v listoch viniča| Recept | Un Chien Andalou

Foto: Un Chien Andalou

Takto si môžete pripraviť pstruha len v čase keď rastú viničné listy. Určite stojí za to počkať si kým sa príroda prebudí. Pozrite si recept na pstruha grilovaného v listoch viniča

Zubáč na masle s restovanou zeleninou

Zubáč na masle s restovanou zeleninou | Recept | M.á.r.i.a

Foto: M.á.r.i.a

Zubáč je sladkovodná ryba, ktorá je veľmi chúlostivá na kvalitu vody. Patrí medzi "nízkotučné" ryby, takže je vhodnou voľbou pri diétach. Pozrite si recept na zubáča na masle s restovanou zeleninou

Ryba na stredomorský spôsob

Ryba na stredomorský spôsob | Recept | Un Chien Andalou

Foto: Un Chien Andalou

Na stredomorský spôsob si môžete pripraviť pražmu kráľovskú či morského vlka, ale  vhodný je aj sladkovodný pstruh. Pozrite si recept na rybu na stredomorský spôsob


reklama


reklama

Kapor na zelenine

Kapor na zelenine | Recept | Un Chien Andalou

Foto: Un Chien Andalou

Kapor je na Slovensku považovaný za tradičnú vianočnú rybu. Neexistuje však žiadny racionálny dôvod, pre ktorý by sme ho nemohli jesť aj počas roka, optimálne v menej kalorickej verzii než počas vianočných sviatkov. Pozrite si recept na kapra na zelenine

Cícerovo-rybací "guláš" so špenátom

Cícerovo-rybací "guláš" so špenátom | Recept | M.á.r.i.a

Foto: M.á.r.i.a

Pre kuchynských experimentátorov sme vybrali netradičný recept, ktorý kombinuje rybu, cícer, a špenát. Pozrite si recept na cícerovo-rybací "guláš" so špenátom

Pečený morský vlk

Pečený morský vlk | Recept | Lenka R

Foto: Lenka R

Pečený morský vlk so zeleninou je stávkou na istotu. Pozrite si recept na pečeného morského vlka

Makrela plnená slaninou, cibuľou a šalát coleslaw

Makrela plnená slaninou,cibuľou | Recept | M.á.r.i.a

Foto: M.á.r.i.a

Pripravte si rýchly obed alebo večeru z makrely. Stačí 20 minút v rúre a môžete podávať. Pozrite si recept na makrelu plnenú slaninou, cibuľou so šalátom coleslaw


reklama


reklama

Filety z tilapie na masle s avokádovo-paradajkovým šalátom

Filety z tilapie na masle | Recept | M.á.r.i.a

Foto: M.á.r.i.a

Tilapia nílska je sladkovodná ryba. Je obľúbená kvôli pevnému bielemu mäsu, ktoré neobsahuje kosti, takže je vhodná aj pre menej trpezlivých jedákov. Pozrite si recept na filety z tilapie na masle s avokádovo-paradajkovým šalátom

Rybacie valčeky

Rybacie valčeky | Recept | diabambulka

Foto: diabambulka

Z tresky a zemiakov môžete pripraviť pomerne rýchly a jednoduchý obed. Aj keď deti by ako prílohou určite nepohrdli hranolčekmi, radšej im k tomu skúste vnútiť šalát. Pozrite si recept na rybacie valčeky

Pozrite si aj

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama