šošovicová polievka vs. kyslá smotana
ja si kyslú smotanu "rozhabarkujem" vidličkou v miske s trochou polievky a až potom to vlejem do hrnca, necham 2-3 minútky prevriet a je to.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Rozmiešam kyslú smotanu predtým , ako ju dám do polievky s trochou mlieka a polievka je potom hladká. Alebo dávam aj sladkú a potom na tanieri pridám do polievky trochu octu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja daavam sladkuu smotanu nie kysluu..a z nej sa utopence nerobia..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja do kyslých mliečnych polievok kyslú smotanu nedávam,buď dávam plnotučné mlieko a bez smotany,alebo sladkú smotanu,alebo šľahačkovú,ale väčšinou len s tým mliekom.
Keď dávam kyslú smotanu do polievky,tak len do takej,ktorá sa mixuje,tie zrazené hrčky mi tam vadia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem za rady, idem loviť utopencov a "pučiť" nech to trochu vyzerá
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Hrcky z kyslej smotany v polievke nebudu ak do smotany primiesame trocha sody bikarbony
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Rozhabarkovať s trochou polievky tiež nemusí byť zlé, toto nemám odskúšané, ale čo mňa babky a mamka učili - a to platí nie iba pre kyslú smotanu, ale pre akúkoľvek, ktorú dávam či už do polievky alebo do prívarku - rozhabarkovať s trochou hladkej múky - stačí malá lyžička.
No a ešte, tá polievka, do ktorej to pridávam musí poriadne vrieť - prv, než vlejem, vytiahnem plameň na max, počkám chvíľu, kým začne zase poriadne vrieť a potom vlievať smotanu s troškou múky (takto to robím napríklad aj pri paprikáši, sviečkovej,...)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Presne takto to učila mama aj mňa - aj to tak robím a žiadni utopenci sa nekonajú
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja dávam sladkú a dokysľujem po prevretí octom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím tak že keď je fazula,šošovica alebo hríby podla toho čo varím uvarené vlejem do hrnca mlieko,zvlášť rozharbujem smotanu na varenie alebo šlahačku s trochou mlieka a dve až tri PL hl.múky opraženej na sucho to vlejem za stáleho miešania do vriacej polievky,ešte povarím kým polievka nezačne bublať.Hrniec s polievkou vložím do studenej vody a keď je trochu vychladnutá pridávam ocot za stáleho miešania aby sa nezrazila.A je krásna krémová.Aj mńa to takto učila moja mama.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte žienky, potrebujem poradiť - ako robíte kyslé polievky - šošovicová, fazuľová - skúsila som s kyslou smotanou ale ostávajú mi tam "biele utopence" - nerozpustená smotana. Poradíte čo s tým? Vďaka