UNI krém , je taký??
myslím ze najjednoduchsí je krém z pudingu,uvarís si zlatý klas,vymiesas zmaknuté maslo s práskovým cukrom a pridás vychladnutý puding..a tento krém je mozné menit tým ze mozes pridat kakao,strúhanú cokoládu,alebo mleté orechy a podobne..samozrejme krém mozes robit aj z iných typov pudingu aj iných príchutí..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Trvanlivejsi ako pudingovy je slahany vajecny nad parou. Nas top je takyto cokoladovy: Rozpustim nad parou 150 g cokolady na varenie, nasledne pridam 6 vajec rozslahanych s 240 g krystal. cukru + 2 vanilk. cukrami a 2 lyzicami kakaa. Takto v mise nad parou to slaham elektrickym slahacom (nemusis nonstop, ale davaj pozor, aby Ti to naspodku nepriharalo). Po cca 30 min. (alebo ked uz hmota "drzi tvar" po vytiahnuti metliciek) odstavim, povrch jemne potriem maslom, aby sa mi pri chladnuti netvorila "skrupinka" a ked vychladne na izbovu teplotu, primiesam 2 cele masla (500 g) a cele spolu vyslaham slahacom.
Tymto kremom plnim torty (davka vystaci na 2x naplnenie okruhlej torty s priemerom 26 cm), zvyknem kombinovat s bananmi, davam aj do zakuskov a tiez na parizske rozky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem, zajtra skúšam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja keď varím puding vždy tam pridám aj cukor,pretože keď sa to potom dá do krému mne to je málo sladké,to je môj názor.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
do kremu od fantika pridat kysku smotanu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja mám jeden uni krém, ktorý používam na všetko , Uvariť ½ l mlieka a 80 g hrubej múky – kaša pozor na hrudky. Necháme vychladnúť. Do vychladnutej zmesi pridáme 250g masla /tuk/ rozmiešané s 250g praš. cukru a vyšľaháme . Do zmesi môžeme pridať rozne príchute. Kakao, kávu, ovocie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robievam často tento ale rovno ked to už zhustne, tak tam šupsnem to maslo, cukor dám hned na začiatku a je to
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Takýto krém už roky robím aj ja.Najviac majú deti radi jahodový,ked rastú čerstvé jahody.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
neviete nejaký univerzálný krém do zákuskov. Ktorý by bol vhodný aj na košíčky, oriešky , trubičky. Stačil by len základ -je mi jasné ,že príchute môžu byť rôzne. Vopred ďakujem za každý nápad. Manžel tohto roku dostal chuť mi veľmo pomáhať tak už napiekol a chcem to teda aj naplniť...Ďakujéém