Večerové inšpirácie
hovoríme tomu cigánska - nakrájané rezne mäsa vyklepem, osolim, hodím na rozpalený olej. Z vrchu potriem horčicou. Opekám chvíľu - teda vlastne nepoznám správny výraz pre to, čo s tým robím. Proste hodím na rozpálenú panvicu s trochou oleja a rýchlo tepelne spracujem. K tomu bagera, chlebík alebo žemľa. A aspon zelený šalát. Len tak umytý, bez ničoho.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No mňam. To by sa mi páčilo. Skúsim. Díky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no, mňa hlavne prekvapilo, keď som zistila, že je to lacnejšie ako párky. A časovo je to náročnejšie len o pár minút. Mmch, tu sa nesprávam šetrne a kupujem porciované mäso - proste si vyberiem taký balíček, aby sedel. nič neodkladám, len rovno dám na tanier.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
My máme v chladničke vždy nivu Rozvarím v mlieku a omáčka veľmi chutná, hotové jedlo do 10 minút.Ku špagetám alebo tým preliať brokolicu
no mňam
Keby som chcela už moc vymýšľať, šampiony naukladám na plech a do každého dám kusok nivy a upečiem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kým som nemala problémy tak ak máš mäsko tak veľmi rýchle a bez problémov.Jeden spôsob, mäsko naklepeme, osolime okorenime potrieme horčicou a posypeme trošku mukou, rýchle opečenie a je to vystarané, zatiaľ sa nám uvaria zemiaky či ohrejem ryžu alebo si urobime dobrý zeleninový šalát.
Tie chlebičky do rúry zapiecť - potrieme trošku maslom z obidvoch strán - naozaj iba trošku a potom dám čo dom dá . šunka, syr ale už som nakrajala aj mäsko z polievky spolu so syrom.
Ja som vždy mala nejaký rokforový syr ale v mrazničke aj iné syry oni zachrania každé rýchle jedlo.
V poslednom čase pred HIT som milovala rýchle jedlo v jednej panvici a odvtedy som mala oveľa radšej aj cestoviny.
Na oleji opražim cibuľku, pridám trochu kari a lyžičku červenej papriky ja štipľavej, opražim mlete mäsko- ja neklupujem nikdy ochutené ale skôr na hrubo mleté z mäsiarne ale aj v jednom reťazci sa zlepšili a mleté mäso sa tiež da použiť, ak mám pridám nejaké huby, ale aj papriku a paradajky. Všetko sa robí veľmi rýchlo, behom 5 minút môžem už zaliať smotanou, vložime syr a dolejeme vodou a nasypeme cestoviny. Vodu musí byť toľko aby jedlo bolo šťavnaté.
Toto je super aj s nakrajanými kurami prsiami alebo iné mäsko.
Ja mám rada ešte mäsko so šalatom - šalat vlastne ani nerobím, ale nastruhám zeleninu čo mám doma, kapusta, por, kaleráb či cvikla, mrkva, zeler alebo čo máme doma. Zalejeme na tanieri trochu ochuteným jogurtom.
Mäso vyklepeme alebo postlačame a prudko opečieme, ochutime iba soľou a korením. Toto som milovala počas horúcich dní.
Mám rada využitie zbytkov z minulého dňa - teda to bolo predtým.
Ostali cestoviny? - do zapekacej misy ktorú vymastime dáme vrstvu cestovín a dáme bud zbytkové mäsko alebo iba zeleninu -karfiol či brokolica, skôr trochu predvarenú. Zalejeme bešamelom spolu zmiešaným so syrom ale mne chutilo aj také ako na francúzske zemiaky, smotana, vajička a syr spolu zmiešané no a aj ochutené.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja narýchlo robievam Panini... Kúpila som si nato ten stroj, ktorý zapnem, povykladám z chladničky čo dom dal /šunka, salámy, zbytkové mäsko, syry, rôzna zelenina, vajíčko natvrdo, horčica, majonéza, dresing, kečup.../ a každý si naukladá na toustový alebo iný chlebík čo chce, priklopíme druhým chlebíkom, zapečieme a večera hotová... dokonca som tak naplnila a zapiekla tortily a mali úspech
No teraz v lete najrýchlejšia večera je lečo, cuketa osmažená s cesnakom a rajčinami, k tomu jeden syr v črievku a čerstvé pečivo alebo len mastný chlieb s rajčinou, paprikou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tym, že už pomaly 23 rokov, musím deň, čo deň riešiť čo na obed, a nechce sa mi ozaj, neexistuje u nás pojem teplá večera, okrem občasnej kaše... Akurát sa mi stalo, že som Tinke robila palacinky, keď jej došiel chlieb abo sebe uvarila puding, ked na mna dosla kríza ....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak som zobrala Vaše inšpirácie a spravila som zapekané chleby. Najprv zdesenie u chalanov ( " mamiiii a nemáme klasické toasty?") a potom skoro aj plech zjedli . A nabudúce im pod ten syr skryjem aj papriku a rajčiny! Tak.
Krupicová kaša je super a palacinky tiež. Mňam.
Ďakujem.
Cestoviny u nás manžel neje, takže tie fakt len krajný prípad, keď je jedna porcia z predošlého dňa pre neho a deťom čosi kdesi. Ale inšpiráciu na omáčku si nechám - vďaka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Náš syn nezje nič na chlebe, bagete (s výnimkou cigánskej), žiadnu hrianku. Len občas, ke´d je veľa starších bagiet, tak ich potriem kečupom a dám na ne šunku a syr. Zapečené to zje. Ale prepašovať tam zeleninu sa mi nepodarilo. Môžem mu k tomu dať pár lístkov šalátu, to toleruje :)
Včera som niekde videla nakrájané prsia so syrom, vajíčkom a majonézou. Tuším si písala, že si to skúšala. Dávala si tam aj tú majonézu? Nedá sa použiť aj jogurt?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zatiaľ som robila s majonézou.
Idem hodiť do receptov - mám aj foto .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kuracie prsia nakrajane na kocky (to mam furt v mraznicke) osmahnem na cibulke, pridam krajane paradajky z konzervy, kukuricu, cesnak, bazalku, oregano, samozrejme sol a korenie, povarim, pridam trochu syra, trochu smotany, uz len chvilku prevarim, hotovo. Plnim tym tortily alebo arabsky chlieb, zatocim, posypem parmezánom, hotovo. Je to rycho hotove a moji pribuzni to maju veeelmi radi. Volame to maso v placke.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mnaaaam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Napadlo ma to, keď som včera hodinu strávila v kuchyni pri smažení palaciniek a následnom upratovaní. Však ja neviem variť rýchle večere!
Buď to má hodinu prípravu, alebo sa to 3 hodiny dovára
.
Keď som čítala Kamilkinu diskusiu o rúre, tak Gitka tam spomínala zapekané chlebíky. Mňam. Také som už roky nejedla. A pritom je to rýchle jedlo, hotové z toho čo je po ruke takmer stále.
Máte nejaké overené rýchle recepty, keď vám horí za pätami?
Dajte inšpiráciu, poraďte.