Vývar z tlakového hrnca alias slepacia polievka
Funguje. Do tlakáča dám mäso, zeler, petržlen, sol, korenie a varím cca 15-20 min. podľa mäsa.
Potom polievku prelejem cez sitko, pridám mrkvu nakrájanú na pásiky a povarím asi 5 min. Zavarím halušky, alebo slíže a je to.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Moja svokra doteray
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
V tlakáči varila moja mama a varím aj ja
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Málo varím polievky, ale z domu si pamätám, že moja mama inak ani nevarila - snáď okrem jarnej zeleninovej.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
takze nie som sama,uz som si myslela,ze som vadna diky kočky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja si už ani neviem predstaviť, že by som robila vývar inak ako v tlakovom hrnci
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nuz ja veru tradicne, na najslabsom, varim pekne polievocku 2 hodinky. Mna mama tak ucila, ze kvalitny vyvar sa dosiahne dlhym, pomalym varenim.
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja tiež varím v tlakovom hrnci,ušetrí to čas aj peniaze.Hlavne strukoviny sú rýchlo mäkké
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Evi aj my tradicne-pomalinky-neviem preco,ale ja sa odjakziva bojim tych tlakovych hrncov.ovladam teoreticky,ale praktikus nem,nem...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja takyy tlakovyy nevlastniim..tak taky tak ako evka a slnecnica pekne pomalicky v obycajnom hrnci..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pravidelne v nedeľu varím polievočku (hovädziu, slepačiu)od pol siedmej rána na pomalom blkotavom plameni(do11hod) a nikdy neuverím (ani švagrine), že tá polievka v tlakáči a najnovšie v drahom (34tis )hrnci je taká fajná ako moja...holt, stará škola
P.S: švagrinka volá tú moju svadobná...
Maja
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ješkovi oči!34 tis.za kastrón!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
fidorka, pravdupovediac za 4 hrnce(kastróly) , ale aj tak, vieš koľko ja mám za tie prachy mäsa? Ja som hovorila švagrinke, že v tých hrncoch by mäso malo rásť samé
Maja
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja viem,že sú aj drahšie hrnce,ale mne sa to zdá zbytočne prehnané.Navariť sa dá aj v lacnejších.Tiež mám zopár kúskov,čo neboli najlacnejšie a nedám na ne dopustiť,ale stáli oveľa,oveľa menej.Nuž,ale každý sme iný,niekto chodí na dovolenky,niekto kupuje hrnce...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte,
ja zalejem kura a ked to zovrie tak vodu zlejem a dam cistu. Nikdy som to nerobila, ale vraj ta prva voda obsahuje tuk, co nie je potrebny, lebo pod kozou ine ziviny nie su, voda a pena sa zleje a hotova polievocka je krasne zlta anie mastna. Ja som tiez stara skola, pod tlakom varim, len kes sa ponahlam, ale nie slepaciu nedelnu. Varim ju uy 24 rokov a neviem kedy to polezie v nedelu na nervy. Milujem tu vonu nedele.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Betula , taky tak.
Maja
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja taky tak
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mám tlakový hrniec, ale či varím tak, alebo onak furt je tá polievka nejaka divná ... šupne mi niekto nejaký super recept?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ramzesa opiis ako variis polievku ty...ci v tom nerobiis nejakuu chybu..
ja daam varit kosti,ked voda zovrie oberiem penu,vloziim ocistenuu zeleninu/mrkva,petrzlen,kaleraab,karfiol,kelovyy list,cibula,zeler,kuusok papriky,proste vsetko co maam praave v chladnicke/a ochutiim,vhadzujem kvoli chuti aj jeden bujon hovadzii,celee cierne korienie,a novee korenie a sol,vegetu pridaavam az na konci ked zavaaram cestoviny do polievky.a na pomalom ohni potom variim polievku 2-3 hodiny,ak je potrebnee dolievam vodu,kedze variim bez pokrievok.dolezitee je aby polievka priilis nevrela lebo vtedy je zakalenaa...ked je vsetko makke,tak vyberiem zeleninu a masko,polievku precediim a do nej zavariim sliiziky,to je vsetko a mozem povedat,ze variim vyybornyy vyyvar
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja varim rezance zvlast.
Moj postup je trochu iny a tiez varim vyborny vyvar. Tak si myslim, ze to bude tym pomalym varenim.
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veru varis, tvoja gagorikova polievocka bola absolutne zenijaaalniiiii
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
čo sú to tie gagoriky?veď aj nám neskúseným dajte receptík,aj my chceme dobrotky papať...prosíííííím
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
gagoriky su polievkove cestoviny, na Gemeri sa davaju do svadobnej polievky. Nerobim ich doma - to neovladam, ale kupujem ich v obchode, v takom cervenom hranatom obale a vola sa to ze VRUTY
a je to vyborneee
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no to skúsim pohľadať v obchodoch.Evka ako to vyzerá,to sú také malé vrtuľky,niečo ako mrvenička?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ano, ako minivrtulky
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujééém!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
neni su to minivrtulkyyyyyyyyyyyyyyy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ok, nie su
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Su to cervicky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ale ake chutne
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujeeem
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Evi ja viem ze mnohyy varia rezance zvlaast,ale mne to v tej polievke nevadii..my sme si uz tak zvykli..a veriim ze aj ty robiis super vyyvar..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja varím tiež pomaličky...ale v tlakáči
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja v tlakovom varím,len guláše,alebo "kastrolovú roštenku" a pod.Je to veľká pomoc,rýchlo a do mäkučka uvarené,či udusené.Mäsový vývar robievam klasicky,poctivo 2-3 hodinky na slabučkom plameni.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Milá Fidorka,
varenie guláša je rituál a hlavne keď sa jedná o kotlíkový, takže teraz nesúhlasím
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No dobre,tak sa polepším , a segedínsky v tom môžem variť?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...v jedno krásne slnečné nedelné doobedie nám doma tlakový hrniec vybuchol...Sliepku sme nikdy nenašli...bola na kolomaž ...šporák mal asi 60cm kráter, a rozbité boli aj vchodové dvere, bojler...všade bolo sklo....
Asi 15sekund pred výbuchom z kuchyne vybehla moja dvojročná dcera....
...Obdivujem každého, kto varí v tlakovom hrnci ...ja to doma z čisto psychického hladiska mať nemôžem! Ale, čo mám kolegyne, vychvalujú si do nebies, aké to je jednoduché a rýchle varenie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no cinki, hotové povstanie
Mne tiež v "papiňáku" (svadobný dar od kolegov) v začiatkoch strelila fazuľa.
Len tak čľupkala z plafóna dole
.
Ale ja, statočná to žena, som na kuchtu nezanevrela.
Až kým sa mi neporúchala . K novej som sa už nedopracovala.
Teraz varím v zepterákoch a som spokojná.
Moja svokra však inak ako v tlakovom hrnci vývar nerobí a priznávam, že býva suprovýýýýýý !
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Varíte polievku v tlakovom hrnci?Prvý krat,ked som to pocula som neverila.A naozaj to funguje..