
Tradičný recept s kyslou kapustou.
700 | gramov | hladká múka |
400 | gramov | kyslá kapusta |
500 | millilitrov | mlieko |
3 | strúčiky | cesnak |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
50 | millilitrov | olej |
Zmiešame všetky ingrediencie - múku, kapustu a mlieko.
Na plech dáme papier na pečenie, natrieme ho olejom, naň vylejeme cesto do hrúbky cca 1 cm, cesto potrieme olejom a dáme do vopred vyhriatej rúry a pečieme ne 250 stupňoch cca 20 minút.
Po vybratí z rúry potrieme cesnakovou pastou a posolíme.
Podávame na teplo alebo na studeno s mliekom alebo bez...
Zuzana
OK, poslem ti ju mailom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
edit, mne raz drahy kyslu kapustu kupil, ked sme boli v anglicku, nebola to taka kvalita ako u nas, ale dalo sa. opytam sa ho ci sa nepamata kde to kupil, ak si bude pamatat, ale najskor to bolo v tesco alebo sainsbury's, tam sme najviac nakupovali.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zuzana
Edit, posli nieco english, nech si zaspominam na minule leto...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Myslis daky recept?Urcite nieco napisem,nieco anglicke a nie moc nezdrave.A Monika dakujem,bude super ak to zistis ,my sme stale v tesku skusim sa pozriet ,len mi zisti ake balenie to bolo,flaska,sacok alebo ake.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zuzana
Nejaký dobrý recept-hlavne anglický a vôbec nemusí byť zdravý...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nepamata si uz, ale na 99% to bolo tesco (druha moznost sainsbury's)a bolo to vo flasi, sklenenej, zrejme niekde madzi pickles.. good luck :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem ,pohladam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tiez nemam pristup ku kyslej kapuste, kedy si zmyslim, tak robievam taku "na rychlo", nakrajanu kapustu (pouzivam ws krajac, ide to rychlo) posolim, pridam trochu rasce, stipku cierneho a noveho korenia (mlete), bobkovy list, necham postat asi hodinku a dokladne natlacim do pohara. Vsetka kapusta musi byt dobre natlacena, aby v nej neostali bublinky vzduchu a zaliata stavou, inak by miesto mliecneho kvasenia zacala hnit. Pouzivam aj taku sikovnu pruzinu, aby bola zhora stale stlacana, predtym som zvykla zatazit pollitrovou flasou vody. Je to rovnako ucinne, len menej esteticke
Podla odrody a teploty je zhruba po tyzdni jemne skvasena, skoro ako ta zo suda
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja mám variantu bez droždia. Len 1 kg vyžmýkanej kapusty, 200 gr polohrubej múky, soľ a sóda bikarbona. Do cesta dávam na drobno nakrájanú slaninku. Aj teraz sa mi pečie. Po dopečení potieram olejom s cesnakom a dávam ku tomu zakysanku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
joj to znie lakavo, len odkial tu kyslu kapustu,v Anglicku podpultovy tovar