Popis
Začínajú jablká padať zo stromov, sú šťavnaté, svieže tak ich treba aj do koláčika použiť. Vznikom z toho po dobrom vychladení sveži letný koláčik

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 50 minút |
Ingrediencie
cesto | ||
5 | kusy | vajce |
5 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
5 | polievkové lyžice | polohruba muka |
1 | kus | citrón - kôra |
1⁄2 | kus | citrón - šťava |
´jablková plnka | ||
5 | kusy | jablká letné |
1⁄2 | kus | citrón - šťava |
2 | polievkové lyžice | trstinový cukor alebo med |
40 | gramov | zlaty klas |
vanilkovo citrónová plnka | ||
5 | decilitre | mlieka |
1 | kus | vanilkový puding prášok |
4 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
2 | kusy | citrón - šťava |
125 | gramov | masla |
Inštrukcie
Najprv si urobíme piškótové cesto - bielka vyšľaháme s postupným pridávaním na tuhý sneh. Zašľaháme žĺtka a citrónovú kôru, múku zľahka vmiešame a pridáme aj citrónovú šťavu. Vylejeme na plech s pečiacim papierom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. priližne 10 - 15 min. (podľa svojej rúry ). Necháme vychladnúť.
Z mlieka, cukru a vanilkového pudingu si uvaríme hustý puding, odstavíme a hneď do horúceho vmiešame maslo. Miešame do vtedy kým sa maslo úplne nerozpustí a nevsrebe do pudingu. Na záver vmiešame šťavu z citrónov. Prikryjeme vlhkou utierkou ( aby sa nevytvorila kôra) a necháme vychladnúť - občas premiešame.
Jablká si očistíme, nakrájame na drobno, pokvapkáme citrónovou šťavou, zasypeme cukrom a necháme rozdusiť, ak sú málo šťavnaté podlejeme trochou vody. Ja som ich nechala také, nemixovala som na kašu aby bolo cíťiť zahryznúť do nich. V troche vody rozmiešame zlatý klas a vmiešame do udusených jabĺk a prevaríme. Ešte teplé vylejeme na piškótový plát.
Ked vanilkový krém vychladne trochu ho prešľaháme a navrstíme na jablkovú plnku. Na vrch môžeme nasypať strúhanú čokoládu, poliať čokoládou alebo dať šľahačku. Nechať dobre vychladnúť.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť