
Kamila | Fantastické višňovo-makové rezy
Recept s fotopostup na ozaj výborný makovo-višňový smotanový koláčik, dokonca bez múky. Zamilovala som sa do tejto kombinácie.
Maková piškóta: | ||
7 | kusov | vajce |
7 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
200 | gramov | mletý mak |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Ovocná náplň: | ||
1 | kus | višňový džem |
1 | kus | višňový kompót |
1 1⁄2 | balíky | tortové želé |
Smotanová náplň: | ||
360 | millilitrov | šľahačková smotana |
250 | gramov | mascarpone |
1 | kus | vanilkový cukor |
Korpus:
Mletý mak zmiešame s práškom do pečiva. (Ak chcete mať jemnejší korpus, menej makový, môžete dať len 150 g mletého maku a pridať 3 PL múky. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, krátko prišľaháme žĺtky. Zľahka ručne primiešame mak. Hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Korpus pečieme pri teplote cca 190°C. cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.
Po upečení korpus prevrátime, dáme dole papier na pečenie, otočíme ho späť a necháme vychladnúť. Potom ho natrieme višňovým, alebo iným tmavým lekvárom. Naň poukladáme scedené višne.
Višňová náplň:
Do šťavy z kompótu dolejeme vodu do objemu 750 ml. Zahustíme želé pripraveným podľa návodu na obale. Je jedno aké želé použijete, ale ustriehnite si na aký objem tekutiny je. Inak ešte stále nie som preborník na želé, ani po 15 minútach mi nezačalo tuhnúť, tak som ho opatrne po troche liala na korpus, tam už tuhlo.
Ak nie ste kamaráti so želé, môžete šťavu zahustiť dvoma Zlatými klasmi rozmiešanými v troche vody, uvaríme ovocnú kašu, do ktorej v závere pridáme višne a ešte teplé rozotrieme na korpus.
Smotanový krém:
Po dôkladnom stuhnutí želé vyšľaháme šľahačku s mascarpone a vanilkovým cukrom. Ten rozotrieme na ovocné želé. Vrch môžeme posypať strúhanou čokoládou. Necháme chvíľu stuhnúť v chladničke.
- Ak chcete mať jemnejší korpus, menej makový, môžete dať len 150 g mletého maku, a pridať 3-4 PL múky aj bezlepkovej
- Ovocnú náplň môžete zahustiť aj Zlatým klasom na cca 750 ml tekutiny, treba 2 Zlaté klasy, len už "želé" nebude číre.
- Mascarpone môžete v smotanovej náplni nahradiť jemným tvarohom.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.
Kapustnica
Alica7
Kapustnica
Klasická domáca kapustnica s mäsom, klobásou a hríbami.