reklama

Jahodová roláda

Pridal/a melisa dňa 02. 01. 2021 - 16:54 - Recepty melisa
Jahodová roláda, Zákusky, recept, melisa

reklama

Výborná roláda vhodná na nedeľu i na slávnostnú príležitosťÚsmev

Ingrediencie
Cesto:
5 kusov vajce
7 polievkové lyžice cukor krupica
7 polievkové lyžice polohrubá múka
2 polievkové lyžice voda
1⁄2 čajová lyžička prášok do pečiva
Ostatné:
1 plechovka jahodový kompót
2 polievkové lyžice jahodový puding
150 gramov maslo
100 gramov práškový cukor
1 kus jahodový džem
100 gramov biela čokoláda
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Piškóta: v nádobe vyšľaháme bielky so štipkou soli, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme na plechu s vyššími bokmi, rozmer 30x40 cm. Plech vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme cesto. Teplota 180°C 20 minút. Údaje sú orientačné. Po upečení necháme mierne vychladnúť a zrolujeme aj s papierom.

Plnka: kompót precedíme a z 250 ml šťavy /ak nie je dosť šťavy, doplníme vodou/ a pudingového prášku uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s práškovým cukrom a po častiach zašľaháme vychladnutú kašu. Časť plnky odložíme na potretie povrchu rolády. Jahody roztlačíme vidličkou.

Z piškóty odstránime papier, potrieme jahodovým džemom, plnkou a roztlačenými jahodami. Znovu zrolujeme a povrch potrieme odloženou tenkou vrstvou plnky a rozpustenou bielou čokoládovou polevou. Počas tuhnutia posypeme drobným zdobením. Odložíme do chladu.

Pokrájame na rezy horúcim nožom, aby sa poleva nelámala.

Dobrú chuť!

Výnos
15 Porcie
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama