Jahodová roláda

Pridal/a melisa

Výborná roláda vhodná na nedeľu i na slávnostnú príležitosťÚsmev

Jahodová roláda - recept
Porcie
Porcie
Zdrojmoje recepty
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
Celkový čas
1 hod, 5 minút

Ingrediencie

Cesto:
5kusyvajce
7polievkové lyžicecukor krupica
7polievkové lyžicepolohrubá múka
2polievkové lyžicevoda
1⁄2čajová lyžičkaprášok do pečiva
Ostatné:
1plechovkajahodový kompót
2polievkové lyžicejahodový puding
150gramovmaslo
100gramovpráškový cukor
1kusjahodový džem
100gramovbiela čokoláda

Inštrukcie

Piškóta: v nádobe vyšľaháme bielky so štipkou soli, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme na plechu s vyššími bokmi, rozmer 30x40 cm. Plech vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme cesto. Teplota 180°C 20 minút. Údaje sú orientačné. Po upečení necháme mierne vychladnúť a zrolujeme aj s papierom.

Plnka: kompót precedíme a z 250 ml šťavy /ak nie je dosť šťavy, doplníme vodou/ a pudingového prášku uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s práškovým cukrom a po častiach zašľaháme vychladnutú kašu. Časť plnky odložíme na potretie povrchu rolády. Jahody roztlačíme vidličkou.

Z piškóty odstránime papier, potrieme jahodovým džemom, plnkou a roztlačenými jahodami. Znovu zrolujeme a povrch potrieme odloženou tenkou vrstvou plnky a rozpustenou bielou čokoládovou polevou. Počas tuhnutia posypeme drobným zdobením. Odložíme do chladu.

Pokrájame na rezy horúcim nožom, aby sa poleva nelámala.

Dobrú chuť!

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok