
reklama
Roláda pre nenáročných
Ingrediencie
6 | kusov | vajce |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
6 | polievkové lyžice | hladká múka |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | olej |
2 | polievkové lyžice | mlieko |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
250 | gramov | jahody |
Postup
Žĺtky vymiešame s cukrom. V osobitnej miske vyšľaháme sneh z bielok a pridáme ich k žĺtkam. Opatrne zamiešame.
Pridáme mlieko, olej a nakoniec múku zmiešamú s práškom do pečiva. Hmotu zamiešame, aby sa suroviny pekne spojili.
Vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme 15 min na 180 C.
Cesto hneď po upečení zrolujeme do rolády spolu s vlhkou utierkou. V miske vyšľaháme smotanu na šľahanie s 2 pl kryštálového cukru. Namažeme vychladnutú roládu šľahačkou, posypeme nakrájanými jahodami , opať zrolujeme a dáme stuhnúť.
Výnos
8 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty