
tento zákusok mám veľmi rada, pretože: je ozaj lahodný, svieži a šťavnatý, a pretože nie je náročný na prípravu. Jediná nevýhoda je, že sa dá pripraviť len počas sezóny jahôd a tá trvá krátko...no aspoň sa nám nepreje.
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
200 | gramov | jahody |
1 | kus | tortového želé - číre |
300 | gramov | jahody čerstvé |
50 | millilitrov | voda |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
20 | gramov | mletej želatíny |
1 | kus | vanilkový cukor |
4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
120 | gramov | práškový cukor |
500 | millilitrov | kyslá smotana |
100 | gramov | mak |
70 | gramov | hladká múka |
100 | gramov | Hera |
4 | kusov | vajce |
1 | kus | škoricový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
Zmäknutú Heru vyšľaháme s 30g práškového cukru, vanilkovým a škoricovým cukrom. Potom pridáme žĺtky a prešľaháme. Múku zmiešame s celým makom a zamiešame k hmote. Z bielkov a zvyšného práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh a zľahka zamiešame do cesta. Plech vymažeme olejom a vysypeme hrubou múkou. Cesto rozotrieme na pripravený plech a upečieme na 180 °C asi 15 minút - dozlata. Korpus necháme na plechu vychladnúť.
Kyslú smotanu vyklopíme do misky, pridáme práškový, vanilkový cukor, citrónovú šťavu a vymiešame. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha a zľahka vmiešame k ochuteným smotanám. Želatínu rozmiešame v teplej vode a vo vodnom kúpeli rozpustíme. Pomaličky vmiešame do smotany. Nakoniec zľahka vmiešame nadrobno pokrájané jahody. Plnku rozotrieme na vychladnutý koláč a dáme na cca 2 hodiny do chladničky.
Na stuhnutú plnku poukladáme plátky jahôd a zalejeme vychladnutým tortovým želé pripraveným podľa návodu.
Ďalšie recepty
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak aleže mňaaaaam
(oblizujúci sa ksichtík)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerá úžasne.