Recept s fotopostupom na výborný ananásový koláčik bez múky.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 25 minút |
Čas varenia / pečenia | 25 minút |
Celkový čas | 50 minút |
Ingrediencie
Korpus: | ||
7 | kusy | vajce |
7 | polievkové lyžice | cukor |
200 | gramov | kokos |
1 | polievková lyžica | Zlatý klas |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Ananásový krém: | ||
1 | kus | ananásový kompót |
1 | kus | Zlatý klas |
125 | gramov | maslo |
100 | gramov | práškový cukor |
Smotanový krém: | ||
360 | mililitrov | šľahačková smotana |
250 | gramov | mascarpone |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
100 | gramov | kokos |
Inštrukcie
Bielka vyšľaháme s polovicou cukru do snehu. Žĺtka prešľaháme so zvyškom cukru. Kokos zmiešame so škrobom a práškom do pečiva. Obe hmoty zľahka spojíme a pridáme k nim zmes kokosu. Hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme cca 25 minút pri teplote cca 190°C, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.
Kompót scedíme. Ananás rozložíme na korpus. K šťave dolejeme vodu do objemu 400 ml a som Zlatým klasom uvaríme hustý puding. Hmotu za občasného miešania necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo, musí byť ozaj izbovej teploty aby sa nezrazilo, vyšľaháme s práškovým cukrom do svetlej peny. Po lyžičkách k hmote prišľaháme ananasovú kašu. Krém zozotrieme na korpus s ananásom a dáme do chladničky.
Mascarpone prešľaháme s vanilkovým cukrom, šľahačku vyšľaháme s práškovým cukrom a obe hmoty spojíme do hladkého krému. Zľahka k nemu primiešame kokos. Smotanový krém rozotrieme na korpus a dáme do chladničky.
Povrch posypene opečenými kokosovými lupienkami, alebo strúhanou čokoládou.
Postup:










