
reklama
Lacné, rýchle, chutné a ešte aj zdravé...
Ingrediencie
4 | kusov | vajce |
140 | gramov | trstinový cukor |
150 | gramov | mleté orechy |
180 | gramov | mrkva |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Náplň: | ||
250 | gramov | jemný tvaroh |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
2 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
Postup
4 žĺtka, 140 g trstinového cukru vyšľahať do peny, pridať 150 g mletých orechov, 180g nastrúhanej mrkvy, 1 lyžičku prášku do pečiva a zľahka sneh zo 4 bielok - stačí na tortový korpus alebo menší plech, piecť pri 180 st. približne 30 -40 min.
250 g jemný tvaroh, 1 smotana na šľahanie, 2 lyžice trstinového cukru vyšľahať do peny, natrieť na vychladnutý korpus.
Výnos
8 Porcie
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Recept na výborný nedeľný obed z kuracích pŕs. Vďaka marináde so sojovou omáčkou budú ozaj výborné.
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...