melisa
Nanukové rezy sú spomienky na detstvo, je tu už veľmi dávno čo som ich nepiekla, tak som receptík oprášila a upiekla, chutili každému:))
Korpus: | ||
5 | kusov | vajce |
200 | gramov | kryštálový cukor |
10 | polievkové lyžice | káva |
200 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | prášok do pečiva |
100 | gramov | mlete vlašske orechy |
Krém: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
60 | gramov | Zlatý klas |
1 | kus | vanilkový cukor |
250 | gramov | maslo |
200 | gramov | práškový cukor |
1 | čajová lyžička | rum |
Dokončenie: | ||
200 | gramov | tmavá čokoládová poleva |
marhuľový lekvár |
Cesto: v nádobe vyšľaháme bielky so štipkou soli, po lyžiciach pridáme cukor, zašľaháme po jednom žĺtky, 10 PL uvarenej studenej precedenej čiernej kávy, jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a mleté orechy.
Upečieme v hlbokom plechu na papieri na pečenie, rozmer 25x35 cm. Teplota 180°C 20 minút alebo podľa potreby. Upečené cesto sa oddeľuje od bokov plechu aj s papierom, vtedy je upečené. Správnosť vyskúšame špajdľou. Údaje sú orientačné. Necháme vychladnúť a papier odstránime.
Plnka: v polovici mlieka si rozmiešame zlatý klas a prilejeme do zvyšného vriaceho mlieka, do ktorého sme pridali vanilkový cukor. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme pod potravinárskou fóliou vychladnúť.
Maslo izbovej teploty vyšľaháme s práškovým cukrom. Po častiach zašľaháme vychladnutý puding a um.
Plnenie: Z upečeného cesta odstránime vrchnú šupku. Ja zvyknem cesto otočiť na dosku papierom nahor. Potom to ide veľmi ľahko. Cesto potrieme marhuľovým lekvárom, rozotrieme plnku a polejeme čokoládovou polevou. Ja zvyknem cesto ešte pokropiť uvarenou vychladnutou kávou, ktorej si pripravím o trochu viac. Odložíme do chladu a horúcim nožom pokrájame na rezy.
Čokoládová poleva: polevu rozpustíme vo vodnom kúpeli a polejeme povrch rezov
Nanukové rezy doporučujem vyskúšať, sú výborné a nenáročné na prípravu. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.