
reklama
Je lahodný,vhodný na každú príležotosť a určite vás nesklame.
Ingrediencie
Cesto: | ||
200 | gramov | polohrubá múka |
200 | gramov | práškový cukor |
4 | kusov | vajce |
10 | polievkové lyžice | voda |
10 | polievkové lyžice | olej |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Krém: | ||
750 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | vanilkový cukor |
3 | kusov | Zlatý klas |
500 | gramov | práškový cukor |
750 | gramov | kyslá smotana |
Dokončenie: | ||
1 | kus | džem |
2 | balíky | dlhé piškóty |
300 | millilitrov | káva |
50 | millilitrov | rum |
500 | millilitrov | smotana na šľahanie |
2 | balíky | stužovač šľahačky |
Postup
Upečieme si klasickú .piškotu dľa receptu, nacháme vychladnúť.
Krém urobíme tak, že uvaríme mlieko, zlaty klas a vanil.cukor na puding, necháme vychladiť a do studeného pomaly primiešame smotany a cukor.
Studenú potrieme ríbezľovým džemom. Na džem natrieme 1/2 krému, uložíme namočené piškoty a znovu potrieme zvyšným krémom.
Necháme stuhnúť asi 1 hod., potom rozotrieme 2 vyšľahané šľahačky s 2-mi stužovačmi a vrch posypeme strúhanou čokoládou
Doplňujúce poznámky
Je to fakt nebo v ústach podľa mojej rodiny
Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod, 15 minút
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty