reklama

Rafaelo kocky

Pridal/a melisa dňa 03. 06. 2013 - 11:26 - Recepty melisa
Rafaelo kocky, Zákusky, recept, melisa

dasa_ | Rafaelo kocky


reklama

Recept mám od priateľky. Výborná dobrota s kokosom, lahodný žltkový krém a šľahačka, určite vyskúšajte aj vy.

Ingrediencie
Cesto:
5 kusov bielok
5 polievkové lyžice práškový cukor
100 gramov polohrubá múka
120 gramov kokosová múčka
1 čajová lyžička prášok do pečiva
Plnka:
5 kusov žĺtok
5 polievkové lyžice Zlatý klas
1 kus vanilkový cukor
100 gramov kryštálový cukor
500 millilitrov mlieko
250 gramov maslo
Na povrch:
100 gramov práškový cukor
2 kusov šľahačka v prášku
300 millilitrov studené mlieko
Dokončenie:
300 millilitrov prevarené mlieko
2 polievkové lyžice mletý kokos
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Piškóta: Bielky vyšľaháme so štipkou soli na penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, pridáme múku s práškom do pečiva a kokosovú múčku. Upečieme na papieri na pečenie a ešte teplú piškótu otočíme a polejeme vychladnutým prevareným mliekom (300 ml).

Plnka: Žĺtky, Zlatý klas vymiešame v troške mlieka, pridáme cukor, vanilkový cukor, zvyšok mlieka a uvaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo s práškovým cukrom vymiešame, po častiach pridáme vychladnutú kašu a vyšľaháme na hladký krém.

Na povrch: Vyšľaháme práškovú šľahačku so studeným mliekom.

Ukladáme nasledovne: Kokosová piškóta preliata uvareným mliekom, žĺtková plnka, šľahačka. Na záver povrch posypeme strúhaným kokosom.

Výnos
30 kusy
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Kamila, Po, 03. 06. 2013 - 11:53

Nádhera, Tlieskam hneď by som si dala. Úsmev
Ďakujem za božskú trpezlivosť. Slnko

melisa, Po, 03. 06. 2013 - 13:25

Ďakujem, už teraz viem ako na to. Pridám aj ďalšie.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama