Bublanina a Margotka - dobrá kombinácia.

Porcie | |
---|---|
Zdroj | vlastný |
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 50 minút |
Ingrediencie
6 | kusy | vajce |
150 | gramov | kryštálový cukor |
100 | mililitrov | vody |
100 | mililitrov | olej |
300 | gramov | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
350 | mililitrov | mlieko |
1 | balík | čokoládový puding |
50 | gramov | kryštálový cukor |
100 | gramov | Margot |
Poleva: | ||
150 | gramov | čokoláda na varenie |
150 | mililitrov | smotana na šľahanie |
Inštrukcie
Najskôr si z mlieka cukru a pudingového prášku uvaríme puding.
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, múku a prášok do pečiva. Z bielkou vyšľaháme sneh a pridáme k vymiešaným žĺtkom.
Polovicu cesta nalejeme na vymastený a múkou vysýpaný plech. Do cesta lyžičkou vkladáme uvarený mierne teplý puding. Do zvyšného cesta zamiešame nastrúhanú Margot čokoládu, zarovnáme a upečieme pri 200´C 30 min.
Na vychladený koláč natrieme čokoládovú polevu.
Rozpustíme čokoládu spolu so smotanou za stáleho miešania mierne vychladenú natierame a koláč.
Môžeme ozdobiť bielou čokoládou alebo posýpať rôznymi ozdobami.