reklama

Jahodový džem

Pridal/a Edit dňa 16. 06. 2016 - 10:17 - Recepty Edit
Jahodový džem, Zaváranie, recept, Edit

reklama

Jahodový je u nás veľmi obľúbený. Úsmev

Ingrediencie
3 kilogramov jahody
1400 gramov kryštálový cukor
2 kusov citrón
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Jahody umyjeme a očistíme. Varíme v hrnci s hrubším dnom.  Po chvíľke pridáme cukor a citrónovú šťavu z dvoch citrónov. Priebežne popučíme pučiakom na zemiaky. Za častého miešania varíme cca 40 minút. Na tanieriku vyskúšame za lyžičku džemu či postupne stuhne, ak chceme hustejší, varíme dlhšie. Horúcim džemom plníme čisté poháre, uzatvoríme ich a otočíme hore dnom zhruba na 10 minút. Otočíme a necháme vychladnúť.

Výnos
10 Porcie
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

M.á.r.i.a, Št, 16. 06. 2016 - 10:53

Vyzerá veľmi dobre už len chytiť lyžičku ÚsmevSlnko, mne sa páči, že je úplne prírodný bez konzervantov Tlieskam

Edit, Št, 16. 06. 2016 - 11:20

Podobne varím aj marhuľový, chutia oba výborne, a vydržia.

Kamila, Št, 16. 06. 2016 - 12:13

Jahodový som ešte nerobila, lebo som sa doteraz k väčšiemu množstvu jahôd nedopracovala, ale zišlo by sa. Vyzerá skvele a určite tak aj chutí. Mala by som aj ja skúsiť verziu s citrónom minimálne pri marhuľovom džeme. Z toho som stále nešťastná, lebo mi stmavne aj s gelfixom ....

Edit, Pi, 17. 06. 2016 - 08:40

Náš ostal krásne žltý.

Dzeny, Pi, 17. 06. 2016 - 10:07

Mňam! Sestra robieva, veľká bitka oň býva:)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama