
dasa_
Jednoduchý a veľmi rýchly spôsob spracovania jahôd, ktorý poteší najmä všetky deti.
Ingrediencie
1 | kilogram | jahody |
4 | polievkové lyžice | cukor |
voliteľné: | ||
200 | gramov | jogurt |
200 | gramov | mascarpone |
2 | kusov | banán |
Postup
Postup na vyrobenie jahodovej drene ja úplne voľný. Umyť, nakrájať jahody, zasypať primeraným množstvom cukru. Ja som použila bežný kryštálový. Na noc do chladničky. Na druhý deň rozmixovať a plniť. Alebo pridať jogurt a rozmixovať. Alebo pridať aj banány, mascarpone a tak rozmixovať. Vždy sa dá urobiť najskôr časť iba sólo jahodová, potom pridať jogurt, neskôr banán..... záleží na chutiach.
Množstvo cukru závisí od chuti jahôd a vašich zvyklostí. Môžete vyskúšať aj alternatívne sladidlá typu med, javorový sirup.
Teraz príde najdôležitejšia časť - na výrobu drene sú ideálne vrecúška, ktoré predáva dvojpísmenková drogéria. Pripájam obrázok vrecka aj obaly, aby ste vedeli, čo v regáloch hľadať.
Na plnenie som použila bežný lievik a naberačku. Dreň teda musí byť zmixovaná na jemne, aby prešla cez lievik.
Naplniť, uzatvoriť a šup do mrazáku. V horúcom lete ako keby sme našli.
Verím, že toto leto vyskúšam ešte aj broskyňovú dreň. S cukrom a troškou citrónu verím, že bude rovnako skvelá.

dasa_
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty