
M.á.r.i.a | Avokádové caprese
Predjedlo alebo ľahká večera... a ešte k tomu aj zdravé.
Ingrediencie
1 | kus | avokádo |
2 | kusov | paradajka |
2 | polievkové lyžice | balzamikový ocot |
1 | polievková lyžica | olivový olej |
soľ | ||
bazalka | ||
mleté korenie |
Postup
Avokádo očistíme, rozkrojíme po dĺžke a vyberieme kôstku. Nakrájame na asi 4-5 plátkov. Tak isto aj nakrájame paradajku na tanier prekladáme spolu s avokádom.
Balzamikový ocot zmiešame s olejom ak sa nám zdá moc kyslý môžeme pridať trochu medu. Caprese posypeme soľou, čerstvo mletým korení a prelejeme balzamikovým octom.
Ozdobíme lístkami bazalky. Podávame s opečenou bagetkou alebo s cereálnymi tyčinkami.
Inú verziu robím tak, že avokádo nechám neolúpané len vyberiem kôstku a malou lyžičkou urobím pár guličiek z avokáda - dávame pozor aby sme nešli až ku kôrke. Vznikne nám košíček do ktorého pridáme guličky z avokáda, mini mozzarelky, na drobno nakrájanú paradajku a prelejeme hore uvedeným nálevom a ozdobíme bazalkou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Martuška 123 | Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok alebo zemiaky na kyslo - jednoduché a tradičné jedlo, ktoré sa výborne hodí k mäsu.
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Martuška 123 | Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Kuracie prsia plnené syrom a šunkou a zapečené v slanine. Jednoduchý a chutný recept k nedeľnému obedu.