Popis
Recept s fotopostupom na celkom zdravý obed plný farieb. Moja obľúbená verzia brokolice, klasika hlavne jednoducho a rýchlo. Dokonca si na ňu zvykol aj manžel, ktorý nie je až takým fanúšikom zeleniny.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
1 | kus | brokolica |
500 | gramov | zemiaky |
2 | polievkové lyžice | masla |
3 | strúčiky | cesnak |
1⁄2 | čajová lyžička | soli |
1⁄2 | čajová lyžička | kurkuma |
1⁄2 | čajová lyžička | červená paprika |
1⁄2 | čajová lyžička | drvená rasca, rímska ... |
Inštrukcie
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme do mäkka. brokolicu umyjeme, rozdelíme na ružičky a buď uvaríme vo vode spolu so zemiakmi , vložíme do vriacej vody k zemiakom na cca 7 minút, alebo nad parou cca 8 minút. Brokolicu vyberieme, zemiaky scedíme.
N apanvici roztopíme cca 1PL masla, pridáme roztlačený cesnak a malú chvíľu opečieme. Do panvice pridáme brokolicu a len chvíľu premiešame aby sa obalila maslom. Vypneme. Preložíme.
Na tej iste panvici znova roztopíme cca 1PL masla, alebo olivový olej ... a pridáme rascu (mne práve došla), červenú papriku, a kurkumu akú máte. Množstvo som uvádzala od oka. Ozaj len malú chvíľu opečieme, stačí pol minútu. Ak máte doma zelený petržlen, koriander, zelenú cibuľku pridajte aj tie. Do panvice vložímee zemiaky, krátko premiešame a vypneme.
Podávame so šalátom, zeleninovou oblohou.
Poznámky
Ak namiesto masla použijete olej máte skvelý obed vrámci delenej stavy v rastlinný deň.
Postup:







- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť