
Kamila | Brokolica jednoducho a chutne
Recept s fotopostupom na celkom zdravý obed plný farieb. Moja obľúbená verzia brokolice, klasika hlavne jednoducho a rýchlo. Dokonca si na ňu zvykol aj manžel, ktorý nie je až takým fanúšikom zeleniny.
Ingrediencie
1 | kus | brokolica |
500 | gramov | zemiak |
2 | polievkové lyžice | maslo |
3 | strúčiky | cesnak |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1⁄2 | čajová lyžička | kurkuma |
1⁄2 | čajová lyžička | červená paprika |
1⁄2 | čajová lyžička | rasca drvená |
Postup
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme do mäkka. Brokolicu umyjeme, rozdelíme na ružičky a buď uvaríme vo vode spolu so zemiakmi, vložíme do vriacej vody k zemiakom na cca 7 minút, alebo nad parou cca 8 minút. Brokolicu vyberieme, zemiaky scedíme.
Na panvici roztopíme cca 1 PL masla, pridáme roztlačený cesnak a malú chvíľu opečieme. Do panvice pridáme brokolicu a len chvíľu premiešame aby sa obalila maslom. Vypneme. Preložíme.
Na tej iste panvici znova roztopíme cca 1 PL masla, alebo olivový olej ... a pridáme rascu (mne práve došla), červenú papriku, a kurkumu akú máte. Množstvo som uvádzala od oka. Ozaj len malú chvíľu opečieme, stačí pol minútu. Ak máte doma zelený petržlen, koriander, zelenú cibuľku pridajte aj tie. Do panvice vložíme zemiaky, krátko premiešame a vypneme.
Podávame so šalátom, zeleninovou oblohou.
Ak namiesto masla použijete olej máte skvelý obed vrámci delenej stavy v rastlinný deň.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.