Domáca granola so zázvorom a korením

Popis

Prudko návyková, rýchly zaháňač vlčieho hladu a skvelá zásoba energie na deň či počas neho. Či si urobíte granolu z klasických vločiek alebo bezlepkových, je na vás. Fungujú obe. Tajomstvo je v pikantných chutiach spojených na plechu a chrumkavosti kokosu. U nás som ju začala robiť pre seba. A pridal sa na počudovanie starší syn, ktorý teda vločky nemusí.

Domáca granola so zázvorom a korením - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojinšpirácia od Alan Murchison - The cycling chef
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
Celkový čas
55 minút

Ingrediencie

75gramovmed
75gramovmelasy
55gramovkokosový olej
1polievková lyžicamletého korenia
2polievkové lyžicestrúhaný zázvor
250gramovovsených vločiek
60gramovtekvicových semienok
60gramovslnečnicových semienok
60gramovkokosových čipsov
1čajová lyžičkasoli
2polievkové lyžiceškorice

Inštrukcie

Do hrnčeka dáme zohrievať na mierny plameň:

  • 75gr medu
  • 75gr melasy
  • 55gr kokosového oleja
  • 1 polievková lyžička mletého korenia - ja dávam 3 druhy (ružové, biele a čierne) - podstatné je, aby bolo čerstvo namleté, aby sa chuť a vôňa správne rozvinula

Kým sa zmes za občasného miešania spája a prehrieva, nastrúhame si čerstvý zázvor - cca 2 polievkové lyžice a pridáme do teplej zmesi.

V miske poriadne premiešame:

  • 250gr vločiek (bezlepkové alebo klasické je na Vás, ktoré uprednostníte)
  • 60gr tekvicoých semienok
  • 60gr slnečnicových semienok
  • 60gr kokosových čipsov
  • 1 čajová lyžička soli
  • 2 polievkové lyžice škorice

Prelejeme medovou teplou zmesou a poriadne premiešame.

Dáme piecť na plechu na papieri poriadne porozťahované do teplovzdušnej rúry na 130 stupňov.

No a teraz 2 cesty:

Tí, čo ľúbia kúsky granoly loviť z fľaše ju nechajú tak piecť 35 minút.

Tí, čo si ju radšej sypú a veľké kusy rozbíjajú lyžicou, ju nechajú piecť 45minút a každých 15 minút poriadne premiešajú.

Von vám víde niečo ešte lepkavé. Po vychladnutí medovo - melasový "karamel" stvrdne okolo masy a vytvorí chrumkavú dobrotu.

Fantastická vec s jogurtom, alebo mliekom na raňajky či olovrant.

Poznámky

Skladujeme v uzavretej nádobe. Odskúšané mám týždeň. Viac sa nedožila, lebo sa zjedla.

Postup: 

Domáca granola so zázvorom a korením - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Tak toto je ozaj veľmi zaujímavá kombinácia chutí aj by som povedala, že celkom odvážna. Áno

Keby autor nemal michelinskú hviezdu, neskúšam. Ale fascinuje ma (aj) svojimi receptmi na IG už dlho, tak som objednala knihu. A ešte máme zapekanú kašu pripravenú. Inak, on obilninové kaše a granoly a spol robí zásadne bezlepkové. Nie lebo má "problém", ale proste došiel na to, že mu to viac vyhovuje Úsmev.

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok