
Maškrta, ktorá má trvanlivosť až týždeň, ale u nás zmizne behom pol hodiny
1 | hrnček | polohrubá múka |
1 | hrnček | ovsené vločky |
1 | hrnček | mrkva |
1 | hrnček | hnedý cukor |
1 | kus | vajce |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
3⁄4 | hrnček | hrozienka |
1⁄2 | hrnček | slnečnicový olej |
škorica | ||
klinčeky |
Rúru rozohrejeme na 190 stupňov, plech na pečenie vymastíme olejom. V miske zmiešame múku, kypriaci prášok, soľ, škoricu a klinčeky. Pridáme ovsené vločky a znova premiešame. Vo veľkej mise vyšľaháme vajce s hnedým a vanilínovým cukrom, pridáme olej. Postupne prisýpame múčnu zmes, nakoniec pridáme mrkvu a hrozienka. Cesto má byť lepkavé. Na každú sušienku naberieme vrchovatú lyžicu cesta a pomocou druhej lyžice dávame na plech jednotlivé kôpky asi 5 cm od seba. Pečieme 10 až 12 minút, kým nie sú sušienky zlatistohnedé a okolo okrajom trochu tmavšie. Upečené necháme odstáť na plechu asi dve minúty, potom preložíme na mriežku vychladnúť.
V dobre uzavretej škatuli vraj vydržia týždeň, ale nikdy sa mi to ešte nepodarilo overiť :-D
Nad týmto som minule špekulovala aj ja, reku, dám tam medovníkové korenie, trochu zostalo od Vianoc, ale nakoniec som nechala tak. Tak dám nabudúce
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ale nooo!!
a ako si mam tu liniu udrziavat, ha??
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Evi, toto je zdravá maškrta, a raz za čas predsa môžeš aj sladké, nie?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
práve sa dopeká posledný plech v rúre, robila som hneď z dvoch dávok odporúčam, sú super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyskúšané
. len škoricu a mleté klinčeky som doma nenašla, tak som použila medovníkové korenie.
Samko sa aspoň potešil, že máme medovníčky. 