
Kamila | Nepečený jablkový koláč s ovsenými vločkami
Recept s fotopostupom na celkom zdravú dobrotu z jabĺk bez múky a cukru.
Ingrediencie
250 | gramov | ovsené vločky |
50 | gramov | orechy |
2 | polievkové lyžice | kokosový olej |
1 | polievková lyžica | med |
4 | kusov | jablko |
1⁄2 | čajová lyžička | škorica |
Postup
Na panvici roztopíme kokosový olej, pridáme med a necháme ho krátko skramelizovať. Pridáme ovsené vločky a krátko opražíme. 2/3 ešte teplých vločiek rozotrieme na dno malej formy vystlanej papierom na pečenie, zľahka utlačíme. Vločky pekne "stuhnú."
Jablká umyjeme, zbavíme jadierok a nastrúhame nahrubo. Krátko ich podusíme, dochutíme škoricou. Necháme trochu vychladnúť a rozotrieme ich na ovsené vločky, šťavu, ktorú jablká pri dusení pustili nemusíte dávať, ale môžete. Koláčik bude šťavnatejší.
Zvyšné vločky krátko zohrejeme, pridáme k nim nasekané orechy a môžeme pridať trochu medu. Zmes rovnomerne nasypeme na vrstvu jabĺk.
Ja som koláčik dala schladiť do chladničky, ale tuším najlepší by bol teplý. V každom prípade bol výborný ja na druhý deň.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Segedínsky guláš
Slavka K | Segedínsky guláš
Segedínsky guláš
Tradičná klasika, ktorá sa nikdy neomrzí.
Špenátové halušky
Alica7 | Špenátové halušky
Špenátové halušky
Výborné špenátové halušky, ktoré môžeme podávať ako prílohu k mäsu, s tvarohom a opečenou slaninou alebo syrovou omáčkou.