Recept s fotopostupom na celkom zdravú dobrotu z jabĺk bez múky a cukru.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 25 minút |
Čas varenia / pečenia | 10 minút |
Celkový čas | 35 minút |
Ingrediencie
250 | gramov | ovsené vločky (moje boli bezlepkové) |
50 | gramov | orechy |
2 | polievkové lyžice | kokosový olej |
1 | polievková lyžica | med |
4 | kusy | jablko |
1⁄2 | čajová lyžička | škorica |
Inštrukcie
Na panvici rotopíme kokosový olej, pridáme med a necháme ho krátko skramelizovat. Pridáme ovsené vločky a krátko opražíme. 2/3 ešte teplých vločiek rozotrieme na dno malej formy vystlanej papierom na pečenie, zľahka utlačíme. Vločky pekne "stuhnú."
Jablká umyjeme, zbavíme jadierok a nastrúhame nahrubo. Krátko ich podusíme, dochutíme škoricou.Necháme trochu vychladnút a rozotrieme ich na ovsené vločky, šťavu, ktorú jablká pri dusení pustili nemusíte dávať, ale môžete. Koláčik bude šťavnatejší.
Zvyšné vločky krátko zohrejeme, pridáme k nim nasekané orechy a môžeme pridať trochu medu. Zmes rovnomerne nasypeme na vrstvu jablk. Ja som koláčik dala schladiť do chladničky, ale tuším najlepší by bol teplý. V každom prípade bol výborný ja na druhý deň.
Postup:








