Recept s postupom na chutný nepečený zákusok bez cukru či už v tvare tyčiniek, alebo guličiek

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 15 minút |
Ingrediencie
1 | hrnček | vlašské orechy |
2 | hrnčeky | kokos strúhaný |
1⁄2 | hrnček | datle |
1 | polievková lyžica | kokosový olej |
1⁄3 | hrnček | kakao |
2 | polievkové lyžice | med |
Inštrukcie
Sušené odkôstkované datľe namočíme na pár hodín do vody, potom ich zcedíme a rozmixujeme s orechmi a kokosom najemno. Pridáme kakao, zľahka rozpustený olej a med a znova premixujeme. Na záver ešte môžeme pridať nasekané mandlw. Hmotu natlačíme do formy na biskuspký chlebík, vyložený papierom na pečenie a dôkladne utlačíme. Dáme na pár hodín do chladničky,a k s aponáhľame tak do mrazničky. Potom hmotu vyklopíme a nakrájame. Z časti hmoty som vytvarovala na skúšku guličky a obalila v kokose, na chvíľu šli do chaldničky, boli skvelé.
Poznámky
Nemala som raw kakao, len obyčajné, ani med asi nie je celkom košér, ale skôr sa pokúšam o čokoládové dobroty bez cukru, ako originál raw. Z tejto hmoty môžete kľudne spraviť aj guličky obaľované v kokose, tiež je potrebné ich dať na chvíľu do chladničky, potom už dlho nevydržia. Určite je možné pridať aj rôzne semiačka, napr. slnečnicové, chia, ľanové ...
Postup:










