
krásna pleť s quinoa šalátom, ktorý zasýti
1 | hrnček | quinoa |
2 | kusov | paradajka |
1 | čajová lyžička | olej |
2 | plátky | údeny losos |
hrnček | olivy čierne | |
1 | kus | smotanový syr |
1 | kus | avokádo |
Quinou povaríme podľa návodu na sáčku (15min podobne ako ryžu).
Potom pridáme olej(vynikajúce to je s mandľovým olejom) a balsamico (pozor musí to byť husté sladké balsamico, to je veľmi dôležité pre správnu chuť). Spolu všetko opatrne premiešame, aby bola všetka quinoa premastená a ochutená.
Avokádo prekrojíme na polovice, lyžicou vyberieme vnútro, rozdrobíme a dáme do quinoi. Rajčinu nakrájame na kocky (alebo cherry paradajky na polky) pridáme do šalátu, pridáme na kocky nakrájaný losos a syr učina alebo mozarella (ideálne s baby mozarellou).
Celé opatrne premiešame. Na vrch nasypeme olivy a podávame.
Quinoa je skvelá rastlina, lebo ju môžu aj tí, ktorí držia bezsacharidovú diétu a zasýti tak, ako by bola v jedle cestovina. Okrem toho, že je diétna je aj veľmi zdravá. Dobrú chuť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Recept na výborný nedeľný obed z kuracích pŕs. Vďaka marináde so sojovou omáčkou budú ozaj výborné.
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...