
Možno aj vám rastie v záhrade takáto špeciálna tekvica. Škoda z nej robiť iba prívarok či vysmažiť. Skúste takéto jednoduché zeleninové jedlo.
kus | špagetová tekvica | |
50 | gramov | parmezán |
1 | štipka | soľ |
korenie | ||
1 | polievková lyžica | olej |
Tekvicu rozrežeme na polovicu, odstránime vnútro. Reznú plochu pokvapkáme olejom, posolíme a okoreníme svojim obľúbeným korením. Kto chce, môže pridať aj cesnak, prípadne bylinky.
Plech vyložíme papierom na pečenie, uložíme rozkrojenou plochou na plech a dáme do rúry vyhriatej na 170stupňov. Pečieme asi 20 minút - na vrchnej strane kôra zhnedne.
Otočíme a pomocou vidličky narobíme "špagety". Tekvica sa úplne prirodzene lúpe týmto spôsobom. Ak je potrebné dosolíme a dokoreníme, zmiešame so syrom a môžeme podávať.



Výborné, super zdravé
, vyskúšam