
Lenka R | Zapekaná tekvica s morčacím mäskom
Tekvica a morčacie mäso - delená strava
Ingrediencie
1 | kus | tekvica |
1 | kilogram | morčacie prsia |
3 | kusov | cibuľa |
trocha | soľ | |
trocha | olivový olej | |
rasca | ||
mleté korenie |
Postup
Morčacie mäsko dopredu napácujeme v olivovom oleji, ktorý ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Nakrájame cibuľu a tekvicu na pečenie alebo tekvicu hokaido.
Cibuľku orestujeme na panvici na troške olivového oleja. Potom orestujeme napácované morčacie prsia, nakrájané na slížiky.
Tekvicu rozložíme na plechu vystlaným papierom na pečenie, aby sa mi plech lepšie umýval, na tekvicu navrstvíme popraženú cibuľku. Potom dáme vrstvu orestovaného mäsa a ďalšiu vrstvu tekvice.
Trochu ešte osolíme a dáme trošku drvenej rasce a štipku olivového oleja navrch a dáme zapiecť do trúby. Pečieme asi 15 minút, nakoľko aj mäso aj tekvica už boli orestované, tak to celkom stačí.
dobrý obed pri delenej strave

Lenka R

Lenka R

Lenka R

Lenka R

Lenka R

Lenka R

Lenka R
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Brokolicové fašírky
Alica7 | Brokolicové fašírky
Brokolicové fašírky
Chutné a zdravé zeleninové fašírky s brokolicou a mrkvou.
Jednoduchá a rýchla jahodová dreň
dasa_ | Jahodová dreň
Jednoduchá a rýchla jahodová dreň
Jednoduchý a veľmi rýchly spôsob spracovania jahôd, ktorý poteší najmä všetky deti.