
ideálne jedlo na horúce letné dni...
2 | kusov | cuketa |
2 | kusov | cibuľa |
2 | kusov | pór |
1 | kus | kaleráb |
4 | kusov | paradajka |
200 | gramov | mozarella |
150 | gramov | ementál |
125 | millilitrov | smotana na varenie |
125 | millilitrov | mlieko plnotučné |
1 | polievková lyžica | maslo |
liter | voda | |
trocha | soľ | |
štipka | petržlenová vňať |
Zeleninku si podľa potreby ošúpeme /cuketu ak je maličká netreba šúpať, ale ak je staršia, tak ošúpeme/, ošúpeme aj cibuľu /pór/, kaleráb a rajčiny olúpeme, mozzarelu nasekáme nadrobno a syr nastrúhame...
Zeleninu nakrájame na tenké plátky asi 0,5 cm, vodu dáme variť a zeleninu vo vriacej vode chvíľu povaríme /začneme kalerábom, následne pridáme cibuľu, potom paradajky a pór a nakoniec cuketu - následne stačí povariť maximálne 1 minútku a zlejeme/.
Do zapekanej misky vymastenej maslom si ukladáme zeleninku, ktorú prekladáme plátkami mozzareli, posypeme postrúhaným syrom, posekanou vňaťkou a vločkami masla. Smotanu zmiešame s mliekom, osolíme /môžeme pridať aj trocha vegety/ a zeleninku zalejeme.
Dáme piecť na 40 minút na 160 stupňov, kým sa navrchu nevytvorí zlatistá kôrka.
Ako prílohu som zvolila varené mladé zemiačky, poliate maslom a posypané cesnakovou soľou.
skvelá príloha k mäsku, alebo sa dá zjesť ako ľahší obed či večera...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Recept na výborný nedeľný obed z kuracích pŕs. Vďaka marináde so sójovou omáčkou budú ozaj výborné.
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...