reklama

Zapekaná zeleninka s mozzarelou

Pridal/a anjeli dňa 22. 07. 2013 - 11:18 - Recepty anjeli
Zapekaná zeleninka s mozzarelou, Zdravé recepty, recept, anjeli

reklama

ideálne jedlo na horúce letné dni...

Ingrediencie
2 kusov cuketa
2 kusov cibuľa
2 kusov pór
1 kus kaleráb
4 kusov paradajka
200 gramov mozarella
150 gramov ementál
125 millilitrov smotana na varenie
125 millilitrov mlieko plnotučné
1 polievková lyžica maslo
  liter voda
  trocha soľ
  štipka petržlenová vňať
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zeleninku si podľa potreby ošúpeme /cuketu ak je maličká netreba šúpať, ale ak je staršia, tak ošúpeme/, ošúpeme aj cibuľu /pór/, kaleráb a rajčiny olúpeme, mozzarelu nasekáme nadrobno a syr nastrúhame...

Zeleninu nakrájame na tenké plátky asi 0,5 cm, vodu dáme variť a zeleninu vo vriacej vode chvíľu povaríme /začneme kalerábom, následne pridáme cibuľu, potom paradajky a pór a nakoniec cuketu - následne stačí povariť maximálne 1 minútku a zlejeme/.

Do zapekanej misky vymastenej maslom si ukladáme zeleninku, ktorú prekladáme plátkami mozzareli, posypeme postrúhaným syrom, posekanou vňaťkou a vločkami masla. Smotanu zmiešame s mliekom, osolíme /môžeme pridať aj trocha vegety/ a zeleninku zalejeme.

Dáme piecť na 40 minút na 160 stupňov, kým sa navrchu nevytvorí zlatistá kôrka.

Ako prílohu som zvolila varené mladé zemiačky, poliate maslom a posypané cesnakovou soľou.

Doplňujúce poznámky

skvelá príloha k mäsku, alebo sa dá zjesť ako ľahší obed či večera...

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama