
Plnený zapekaný baklažán letnou zeleninou a šampiónmi. Rýchle a chutné letné jedlo. PS: ospravedlňujem sa za nekvalitnú foto, nabudúce dodám lepšiu :-)
1 | kus | baklažán |
1 | kus | paprika |
1 | kus | paradajka |
1 | kus | šampiňóny |
1 | kus | jarná cibuľka |
1 | strúčik | cesnak |
5 | dekagramov | tvrdý syr |
trocha | bazalka | |
trocha | tymian čerstvý | |
trocha | korenie | |
trocha | soľ |
Prekrojíme si baklažán na polovice. Vydlabeme vnútro a pripravíme plnku. Tá pozostáva s nadrobno nakrájanej cibuľky, šampiónov, rajčiny, papriky a syra (môže sa aj nastrúhať). Plnku ochutíme soľou, korenín, tymianom a bazalkou. Vnútro baklažánu potrieme prelisovaným cesnakom, osolíme, okoreníme a naplníme plnkou. Zapekáme v sklenej mise s pokrievkou cca 15 min, po odokrytí dopekáme ďalším 15 min v rúre vyhriatej na 180 °C.
Ako prílohu doporučujem varené, alebo pečené zemiaky.
Ja som vydlabané vnútro nepoužila, bolo dosť semiačkové, ale dalo by sa určite použiť do plnky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Odskúšam.Ja robím najčastejšie s mletým mäsom.Toto vyzerá chutne a je to hlavne zeleninové
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Menší dotaz....nie je mi jasné čo s tým vydlabaným vnútrom?
Použiť do plnky....či?
Dakujeeeeeem