Zapekaný baklažán

Popis

Plnený zapekaný baklažán letnou zeleninou a šampiónmi. Rýchle a chutné letné jedlo. PS: ospravedlňujem sa za nekvalitnú foto, nabudúce dodám lepšiu :-)

Zapekaný baklažán - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

1kusbaklažán
1kuspaprika (rôznych farieb)
1kusrajčina
1kusšampiňóny
1kuscibulka
1strúčikcesnaku
5dekagramytvrdého syra
 trochabazalka (ale môže byť aj sušená)
 trochatymián čerstvý (ale môže byť aj sušený)
 trochakorenia
 trochasoli

Inštrukcie

Prekrojíme si baklažán na polovice. Vydlabeme vnútro a pripravíme plnku. Tá pozostáva s nadrobno nakrájanej cibuľky, šampiónov, rajčiny, papriky a syra (môže sa aj nastrúhať). Plnku ochutíme soľou, korenín, tymianom a bazalkou. Vnútro baklažánu potrieme prelisovaným cesnakom, osolíme, okoreníme a naplníme plnkou. Zapekáme v sklenej mise s pokrievkou cca 15 min, po odokrytí dopekáme ďalším 15 min v rúre vyhriatej na 180 °C.

Poznámky

Ako prílohu doporučujem varené, alebo pečené zemiaky.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Menší dotaz....nie je mi jasné čo s tým vydlabaným vnútrom?
Použiť do plnky....či?
Dakujeeeeeem Úsmev

Ja som vydlabané vnútro nepoužila, bolo dosť semiačkové, ale dalo by sa určite použiť do plnky.

Odskúšam.Ja robím najčastejšie s mletým mäsom.Toto vyzerá chutne a je to hlavne zeleninové Slnko

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok