balalajka
Svieži ľahký šalátik
Ingrediencie
| 2 | kusov | jablko |
| 1 | balík | zeler stonkový |
| 1 | polievková lyžica | červené ríbezle |
| 1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
| 50 | gramov | schwarzwaldská šunka |
Postup
Stonkový celér umyjeme, nakrájame na 1,5cm kúsky, pridáme jabĺčka na približne rovnakú veľkosť nakrájané. Premiešame s citrónovou šťavou a mierne osolíme. Necháme v chladničke odstáť asi hodinku, aj dve, kľudne aj do druhého dňa.
Pred servírovaním pridáme na kocečky nakrájaný šunku premiešame načechráme, nabubráme, posypeme ríbezľami, aby to bolo čačané a s úsmevom podávame.
Dobrú chuť!
Ďalšie recepty
Kyslé jablko neni bielkovinová skupina? Ríbezle tuším sú.
Mala by som pridať ešte jeden recept - tam som do šalátu dala karambolu
. Prečo? Lebo mi tam farebne pasovala a bola po ruke.![]()
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veľmi zaujímavá kombinácia, to len ja s delenou stravou hlave nerada kombinujem ovocia a zeleninu. Ale s jablkom som už jedla skvelý šalát so špargľou. Ríbezle to už je iná výzva, ale však aj podobný s jahodami som už videla.