reklama

kvasáky-poradte

andika , 16. 07. 2008 - 08:34

reklama

naložila som kvasáky/bez chleba,so solou ,cesnakom,kôprom,a lyžicou deka/ a na povrchu sa mi vytvorila plesen,akoby velký chumáč vaty.Po obobratí už nova nie je uhorky dalej kvasia Čím to mohlo byť,je moja prvá otázka ?a môžem ešte tie kvasáky použiť,alebo už radšej nie?Prekvapenie Slnko


reklama


reklama

motylik, Ne, 20. 07. 2008 - 11:44

Ja som také kvašáky jedla a necitíla som v nich ani stopy po pliesni a to inak ja cítim plieseň aj tam, kde ostatní nie (lebo oni rýchlo zltnú a ja 30x požujem Chichocem sa ). Ale dávala som tam aj chlieb, tak som myslela, že to
z toho chleba. Stalo sa mi to už zo dvakrát. Bolo mi ľúto ich vyhodiť.
Zásadne vždy dávam prevarenú vodu a potom dám pozor, aby sa do nich nedostala žiadna nečistota, lebo potom hrozí plieseň.
A ako ti mohli skvasiť bez chleba? To počujem prvýkrát.

motylik, Ne, 03. 08. 2008 - 16:30

andika ako sa ti vydarili kvašáky? Ja mám teraz nové, sú mmmmmmmmmmm Torta zjedla by som ich aj s fľašou Veľký úsmev Teraz je najlepší čas pre kvašáky.

atka, Ne, 03. 08. 2008 - 20:12

ahojte, neviem, ci ste uz zahadu s plesnou vyriesili...ak este nie...myslim, ze sa to stava vtedy ak nie su uhorky a vsetky prisady, (ja ich robim...chlieb, kopor, vinicne listy, sol), dobre zaliate vodou. Nic nesmie pretrcat nad voduÚsmev .
Prajem uspesne kvasenieMrkám .

motylik, Ut, 05. 08. 2008 - 22:18

atka mne vždy trčia nad vodu, bo vyplávajú. ako ich udržiavaš pod vodou?

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama