reklama

Marcipanova poleva na tortu

Pridal/a zidulka1 dňa 14. 01. 2011 - 14:38

reklama

Ahojte. potrebujem radu Plačem
Chcem manželovi upiecť tortu na narodeniny s marcipanovou polevou, ale neviem nič o marcipáne. Ako dlho treba zmes miešať, ako dlho tuhne, ako dlho s nou možem pracovať- vytvárať nejake postavičky. Dakujem Katka


reklama

reklama

alioska, Pi, 14. 01. 2011 - 14:48

Úsmev Zidulka...marcipánová poleva?..aj taká je?..zatial som sa stretla len s hmotou,ale ked máš polevu,určite tam bude nejaký návod na použitie.Pohoda ..ak by si chcela potiahnuť hmotou,tak to sa hod na torty a tam nájdeš úúúúúplne všetko....držím palce.Kvietok

zidulka1, Pi, 14. 01. 2011 - 14:50

hmota mas pravdu. Ja nie som moc skusena cukrarka.Ale učím sa rýchle Úsmev dakujem

alioska, Pi, 14. 01. 2011 - 14:57

Torta to je v pohode..v skratke..potrebuješ tak 1,5 - 2 kila hmoty,tortu musíš obtreť celú maslovým krémom,hmotu riadne vymiesiť a potom vyvalkať,podsypeš zemiakovým,alebo kukuričným škrobom,ak nemáš aj pr.cukor je dobrý,hrúbka asi 0,3 mm Mrkám a potom prenesieš hmotu na tortu...hladkaš,a hladkáš až je to pekné....ale naozaj všetky postupy nájdeš na tejto stránke na sekcii torty...Áno

Heja, Pi, 14. 01. 2011 - 14:59

alioska nezmýlila si vo váhe?

AnnaK, Pi, 14. 01. 2011 - 15:00

zalezi od velkosti torty,ale moze byt aj tolko

AnnaK, Pi, 14. 01. 2011 - 14:59

zidulka,marcipanova poleva nie je,existuje len marcipanova hmota,ktoru si bud kupis,alebo si sama vytvoris..z vlastnej skusenosti viem,ze na 1.krat je lepsia kupovana hmota,kym sa nenaucis s nou pracovat..jednoznacne odporucam hmotu s nazvom WI - ta je dokonala,da sa s nou aj potahovat,aj vytvarat postavicky..ak chces viac info,len sa kludne pytaj,rada ti odpoviemKvietok

ellia71, Pi, 14. 01. 2011 - 21:48

AnnaK, prosím Ťa a koľko taká hmota stojí? Lebo včera kupovala moja kolegynka,lebo potrebovala niečo vytvoriť čo sa dá ochutnať /v MŠ s deťmi/, no a za taký malý šuľok, neviem akú mal gramáž, ale bol asi 10cm dlhý a hrubý asi 2cm zaplatila 1.80€.Prekvapenie Som sa zhrozila to potom koľko takých šuľkov potrebujem na tortu? Alebo ako to kupuješ Ty? Alebo niektoré iné žienky, aké máte Vy skúsenosti?

AnnaK, So, 15. 01. 2011 - 10:05

joj,pravy marcipan,tie male sulky su drahe...ja si objednavam z netu,lebo nemam nic poruke,ale v mnohych mestach su obchodiky,kde predavaju cukrarske pomocky..konkretne WI, co je najlepsie na vsetko,je aj najdrahsi a je to cca 6 euro kilo

ellia71, So, 15. 01. 2011 - 18:33

Ďakujem AnnaK, skúsim sa popozerať po obchodoch.Bozkávam

Jajamarika, So, 15. 01. 2011 - 20:51

Môžeš si hmotu vymiesiť aj sama. Mne sa osvedčila z penových cukríkov z Lidla HARIBO Chamallows Rubino sú také sýto ružové. STACI KED TIETO CUKRIKY UMYJETE POD TECUCOU VODOU A POTOM SPRACUJETE PODLA NAVODU A BUDETE MAT BIELU HMOTU NA TORTU.
RECEPT:2 lyžice vody, 1/2 až 1 lyžičku kyseliny citrónovej, za vlašský orech bieleho tuku (cera), 1 balíček marschmellows 175g, okolo 500-600g práškového cukru.
Cukríky si umyjeme z ružového cukru, dáme do misky, pridáme 2 lyžice vody, biely tuk a kys. citrónovú a dáme na cca 2 min do mikrovlnky rozpustiť, (pravidelne po 15sek vyberať a premiešavať). Vmiešame 400g práškového cukru ručným mixérom, vyklopíme na pocukrovanú dosku a vmiesime ešte asi 150-200g cukru, aby bola hmota tvárna ale držala tvar. Farbí sa to bežnými potravinárskymi farbami. Dá sa ňou poťahovať aj robiť ozdoby. Pozor na vzduchu dosť rýchlo tuhne takže skladovať v sáčku a vybrať si vždy len také množstvo ktoré spotrebujete. Keď chcete vaľkať na poťah tak stále podsypávať práškovým cukrom zmiešaným so škrobom aby sa vám to nelepilo. Mne sa na prvý krát nikdy nepodarí vyvaľkať pekná placka a skoro vždy sa mi prilepí, ale keď to zhrčím a vyvaľkám na novo tak je to už lepšie.
Dúfam, že som troška pomohla.

ellia71, So, 15. 01. 2011 - 21:28

Jajamarika vyskúšam, tie cukríky poznám -moje deti ich milujú.Slnko

Tangy, So, 15. 01. 2011 - 22:06

Ja som tu cukrikovu hmotu uz skusala, ale nedarilo sa mi potiahnut tortu, lebo sa mi to stale lepilo a ked sa mi to nelepilo, tak mi to nevyslo na celu tortu, takze som nakoniec porobila ruzicky. Dnes mala sestra na oslavu kupenu marcipanovu tortu, ale absolutne sa mi ta hmota nepacila. Torta bola nadherna, ale na chut bola poleva sladka, chutou okolo marcipanu ani nepresla. To su vsetky tie hmoty take? Netreba ich dochutit aspon mandlovou aromou?

AnnaK, Ne, 16. 01. 2011 - 10:17

vacsinou su kupovane hmote jemne mandlove, len jedna je jemne citronova.. a aj ta je fantasticka,tak neviem,co za hmota to bola..mozno doma robena za zabudli pridat aromu,neviem..

Tangy, Ne, 16. 01. 2011 - 17:15

Mne uz sa to stalo druhykrat od dvoch roznych cukrarok. Ked mal sym oslavu, hmota bola s mandlovou prichutou, ale figurky uz nie a teraz u sestry bola bez prichute cela, tak neviem co za hmotu pouzili. No boli sme vsetci dost sklamani, kedze marcipan lubime. A este ma napadlo, na svadbu som si objednala bielu tortu s marcipanovou hmotou a cervenymi marcipanovymi ruzickami. Podla obrazku velmi krasna, ale ked boli nasi pre nu v den svadby, torta bola ozdobena umelymi ruzami, marcipan sa pri krajani lamal... Zazila som asi len raz ozaj chutnu marcipanovu tortu, zo svadby od kolegyne Torta .

AnnaK, Ne, 16. 01. 2011 - 19:20

hm,zaujimave...asi ste nemali stastie na dobru cukrarku..kedze aj ja peciem,tak viem,ze niektore zeny svoju robotu odflaknu..u mna stale plati,ze torta musi uzasne nielen vyzerat,ale aj uzasne chutit..ale je pravda,ze kolko ludi,tolko chuti..aj mne sa uz stalo,ze som odovzdala podla mna krasnu tortu,ale zakaznici ostali sklamani,pretoze si za tie peniaze predstavovali neviem co..apropo,peniaze..ludia velakrat ani netusia,co vsetko obnasa spravit taku tortu,ozdobit ju..a ked pytas 50 euro za dobreze nie 6 kilovu opachu,tak sa im to zda vela..ach jaj

Tangy, Ne, 16. 01. 2011 - 21:42

Oni tie dve torty boli chutovo vyborne aj na vzhlad boli pekne, len ta hmota nemala s marcipanom nic spolocne. Ta svadobna ma ozaj sklamala, aj vzhladom aj chutou. Mali sme dve, jednu od nasich, druhu od starkych. Pani cukrarka im tvrdila, ze kazda bude ina, ale obidve boli s rovnakym cestom aj plnkou, navyse ta poschodova s umelymi kvetmi miesto marcipanovych.

Jajamarika, Po, 17. 01. 2011 - 19:49

zabudla som dodať, že nádoba do ktorej dávaš cukríky musí byt vymastená najlepšie cerou. Já som do rozpustenej hmoty pridávam aj mandlovú príchuť. Nelepila sa lebo som to šľahala mixerom (nie metlami ale hákmi na cesto) priložím aj fotku torty pre švagra prasia. Robila som ich prvý raz aj hmotu a podarila sa len som ju nevyvaľkala na prvý krát, až podruhé. Podsipávala som gustinom. Nie som cukrárka len skúšam všetko o čom sa dočítam na nete. čo som okrojila spracovala ešte raz a povykrajovala kvety a prilepila a robilo sa s tým ešte lepšie. Iba čo ostalo som dala do chladničky a to stvrdlo. Smútok

12zuzlik12, Št, 15. 09. 2011 - 16:20

tu hmotu z cukrikov by som skusila ale neviem co je to biely tuk a kde sa da zohnat?Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama