reklama

Chlebík z rúry

Pridal/a eskorcova dňa 29. 05. 2015 - 17:50 - Recepty eskorcova
Chlebík z rúry, Chlieb, pečivo, recept, eskorcova

reklama

Vynikajúci chlieb pečený v rúre-jednoduchý a naozaj chutný.

Ingrediencie
1 kilogram hladká múka
1 kus droždie
2 čajové lyžičky soľ
2 čajové lyžičky olej
2 čajové lyžičky ocot
1 polievková lyžica rasca
6 decilitre voda
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Vo vlažnej vode necháme nažiť kvasnice, do misky na miesenie si dáme múku, olej, ocot, rascu a nažité kvasnice, prilievame postupne počas miesenia teplú vodu cca 6dl tak hotové vymiesené cesto bolo trošku tuhšej konzistencie-potom sa z cesta lepšie tvaruje bochník.

Cesto necháme nakysnúť na teplom mieste prikryté utierkou najlepšie 2hodiny.

Po vykysnutí si vytvarujeme buď dva menšie alebo jeden vešký bochník-preložíme na plech vystlatý pečiacou foliou, narežeme nožom bochník a necháme kysnúť ešte cca 30min-zatiaľ si rozohrejeme rúru na 240stupňov.

Pred vložením do rúry chlebík potrieme slanou vodou a vložíme na 20min do rúry, po uplynutí tohoto času, chlebík vyberieme opäť potrieme slanou vodou a dáme dopiecť na teplote 220stupňov už len cca 10-15min podľa toho akú kôrku máte radi či viacej chrumkavú alebo len do hnedasta.

Po upečení preložíme chlebík na čistú utierku posledný krát potrieme slanou vodou, zabalíme a necháme na mriežke vychladnúť.

Chlebík je naozaj chutný a hlavne vám krásne rozvonia celý dom-prajem dobrú chuť. 

Doplňujúce poznámky

Chlebík sa dá piecť aj v hrnci-v tom prípade nemusíte formovať bochník a nariezať ho ale si zapnete rúru na 240stupňov a hneď do rúry vložíte aj nerezový hrniec s pokrievkou (bez plastových doplnkov) po 30min vytiahnite a odokryte hrniec a vyklopte doň cesto priamo z misy v ktorej cesto kyslo. Hniec zakryte a vložte do rúry na 20min. po 20min hrniec odokryte, znížte teplotu na 220stupnov a dopečte cca 15min-opät po vytiahnutí potrite slanou vonou pre slanú chuť kôrky.

Výnos
7 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama