Írsky chlieb

Pridal/a Kamila

Vrámci dcérinej histamínovej intolerancie začínam s ďalším kolom experimentovania. Chichocem sa Jogurt som nahradila kyslou smotanou a vodou. Robím už aj len s vodou a trochou vitamínu C. Chlieb je so špaldovou celozrnnou múkou. Múku môžete v rôznom pomere namiešať klasické s pšeničnou celozrnnou.

Írsky chlieb - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
1 hod, 10 minút

Ingrediencie

450gramovšpaldová múka celozrnná hladká
1čajová lyžičkasóda bikarbóna
1čajová lyžičkasoľ
1čajová lyžičkatrstinový cukor
250mililitrovkyslá smotana
250mililitrovvoda

Inštrukcie

1. Sypké ingrediencie v miske zmiešame, pridáme smotanu a vodu a miešame, ja lyžicou dosť dlho, kým sa všetky ingrediencie nespoja. ( Teraz dcéra vynecháva aj mlieko, tak chlieb pečiem len s 480 ml vody a 3 mini odmerkami vitaminu C z Dm, cesto je triešie používam vyššiu hranatú formu na chlebík )

2. Preložíme do zapekacej misy, moja bola z jánskeho skla, vystalenej papierom na pečenie.

3. Piekla som pri teplote 190°C cca 60 minút.

4. Preložíme na mriežku a necháme vychladnúť. Dcére celkom chutil. Úsmev

Postup: 

Írsky chlieb - recept postup 1
Írsky chlieb - recept postup 2
Írsky chlieb - recept postup 3
Írsky chlieb - recept postup 4
Írsky chlieb - recept postup 5
Írsky chlieb - recept postup 6
Írsky chlieb - recept postup 7
Vaše hodnotenie: Žiadne
4
Priemer: 4 (5 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok