Popis
Vrámci dcérinej histamínovej intolerancie začínam s ďalším kolom experimentovania. Jogurt som nahradila kyslou smotanou a vodou. chlieb je so špaldovou celozrnnou múkou. Múku môžete v rôznom pomere namiešať klasické s pšeničnou celozrnnou.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 1 hod |
Celkový čas | 1 hod, 10 minút |
Ingrediencie
450 | gramov | špaldovej celozrnnej múky hladkej |
1 | čajová lyžička | sóda bicarbóna |
1 | čajová lyžička | soli |
1 | čajová lyžička | trstinový cukor |
250 | millilitrov | kyslej smotany (alebo 500 ml jogurtu a už nedávame vodu) |
250 | millilitrov | vody |
Inštrukcie
1. Sypké ingrediencie v miske zmiešame, pridáme smotanu a vodu a miešame, ja lyžicou dosť dlho, kým sa všetky ingrediencie nespoja.
2. Preložíme do zapekacej misy, moja bola z jánskeho skla, vystalenej papierom na pečenie.
3. Piekla som pri teplote 190°C cca 60 minút.
4. Preložíme na mriežku a necháme vychladnúť. Dcére celkom chutil.
Postup:







- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Tú múku môžeš meniť tak ako bude vyhovovať ( aj bezlepkovú) a ja ho robievam aj z kyslej smotany, už som ho tu uverejňovala.
Asi si neskúšala nahradiť smotanu len vodou? Lebo asi aj smotana aj jogurt by teoreticky mohol byt problemom pri histaminovej intolerancii, prakticky snad zistime neskor. Ale mozno jemný tvaroh by som mohla pouzit.
Vodu som neskúšala ale Dzeny ho robila a doliala vodu na miesto jedného jogurtu a mala ho krásny. Treba asi len skúšať, možno ak by bola možnosť tak srvátku.
Dakujem, vyskusam asi pol na pol vodu a jemny tvaroh.
a tvaroh nie je nakoniec to isté, čo jogurt? tiež vznika v podstate kvasením.
Na rovinu som z toho jeleň cottage, ricota a smotanove syry su povolene, jogurt, kefir, acidofilne nie, tvaroh je vraj trochu podobny riccotte? ci riccota tvarohu? Hlavne je to vsetko vysokoindividualna zalezitost.
Ja som ho robila aj s jogurtom aj len s vodou, no myslím že pre mňa to nie je chlieb a tak som skončila so skúšaním. Je dobre ak vám to chutí. Ja som sa už pevne rozhodla že idem pestovať kvások a vyskúšam či toto nie je lepšia cesta.
ja som prvý kvások dostala. existuje na internete kvásková mapa, tam som si našla kočku, čo býva neďaleko nás.
Samozrejme, dá sa aj vyrobiť. Chce to len trochu trpezlivosti na začiatok.
Pozriem tu mapu, ja som s tým začala ešte Mirko žil a potom som ochorela a tak z kvásku nič nebolo, verím že teraz sa už podarí.
Ahoj, Kamila, ja som ho robila aj tak, že som dala len polovičnú dávku smotany a zvyšok som doplnila vodou. Bol super.
Ďakujem, zajtra vyskúšam.