Vrámci dcérinej histamínovej intolerancie začínam s ďalším kolom experimentovania. Jogurt som nahradila kyslou smotanou a vodou. Robím už aj len s vodou a trochou vitamínu C. Chlieb je so špaldovou celozrnnou múkou. Múku môžete v rôznom pomere namiešať klasické s pšeničnou celozrnnou.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 1 hod |
Celkový čas | 1 hod, 10 minút |
Ingrediencie
450 | gramov | špaldová múka celozrnná hladká |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | trstinový cukor |
250 | mililitrov | kyslá smotana |
250 | mililitrov | voda |
Inštrukcie
1. Sypké ingrediencie v miske zmiešame, pridáme smotanu a vodu a miešame, ja lyžicou dosť dlho, kým sa všetky ingrediencie nespoja. ( Teraz dcéra vynecháva aj mlieko, tak chlieb pečiem len s 480 ml vody a 3 mini odmerkami vitaminu C z Dm, cesto je triešie používam vyššiu hranatú formu na chlebík )
2. Preložíme do zapekacej misy, moja bola z jánskeho skla, vystalenej papierom na pečenie.
3. Piekla som pri teplote 190°C cca 60 minút.
4. Preložíme na mriežku a necháme vychladnúť. Dcére celkom chutil.
Postup:






