
balalajka
Jemná bábovka, ktora je mäkkučká aj na druhý deň a prevonia celý byt vôňou citrusou.
Ingrediencie
270 | gramov | hladká múka |
2 1⁄2 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
4 | kusov | vajce |
300 | gramov | cukor krupica |
1 | kus | limetka |
1 | kus | citrón |
1 | balík | vanilkový cukor |
200 | millilitrov | mlieko |
120 | millilitrov | 7UP |
110 | gramov | maslo |
Postup
Trúbu predhrejeme na 180 stupňov. Bábovkovú formu vymažeme maslom a vysypeme múkou.
Múku, prášok do pečiva a soľ zmiešame v miske a odložíme. Vajíčka rozšľaháme a začneme pridávať po častiach cukor. Šľaháme do svetlej peny. Trvá to cca 5 minút. Pridáme šťavu a kôru z citróna a limetky, vanilkový cukor.
Ručne vmiešame sypkú zmes, mlieko, rozpustené maslo a malinovku 7UP. Môzeme posypať pred podávaním cukrom alebo poliať citrónovou polevou. Vlejeme do formy a dáme piecť na 40 až 45 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou, môže to byť aj dlhšie.
Po upečení necháme 5 minút vo forme schladnúť, potom vyklopíme a necháme úplne vychladnúť. Môzeme posypať pred podávaním cukrom alebo poliať citrónovou polevou.
Ďalšie recepty
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Je krásna Stačilo ti na upečenie 35 minút? Ja po mojich skúsenostiach už bábovku nepečiem menej ako 60 minút pri nejakých 175 °C.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Joj, aká krásna forma
Citrónové veľmo môže dcéra, tak vyskúšame. Ten sedemap dostať bežne v potravinách ? Lebo som to nepila hádam dvadsať rokov.