
Výborné raňajkové pečivo
250 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | celozrnná múka |
300 | millilitrov | voda |
20 | gramov | droždie |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | cukor |
Na potretie: | ||
3 | polievkové lyžice | olivový olej |
3 | strúčiky | cesnak |
trocha | soľ |
Z uvedených surovín vypracujeme klasicky kysnuté cestíčko...
Po nakysnutí rozdelíme na 8 rovnakých bochníkov (budeme mať 8 pletienok)..
Každý bochníček rozdelíme ešte na 3 rovnaké kusy a každý vyšúľame do hadíka...
Z 3 hadíkov upletieme klasickým spôsobom vrkôčik a konce pospájame..
Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pod utierkou necháme kysnúť ešte aspoň hodinku (čas na kysnutie neskracujte, celozrnná múka potrebuje dlhší čas na nakysnutie, aby potom bolo pečivko chutné
Pred pečením potrieme trošička oliv. olejom a šup do trúby na 200 stupňov asi na 15 minút...
Po upečení potrieme zmesou cesnaku, oleja a soli...
Prajem dobrú chuť! naozaj sú vynikajúce
Toto poznám-mňamka velikáááá
