
Kamila | Pečený karfiol v jogurtovej marináde
Recept s fotopostupom na vynikajúci zapečený karfiol v jogurtovej omáčke. Keď potrebujete zmenu.
1 | kus | karfiol |
300 | millilitrov | biely jogurt |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1⁄2 | čajová lyžička | mletá červená paprika |
1⁄2 | čajová lyžička | mletá rasca |
1⁄2 | čajová lyžička | kurkuma |
1 | polievková lyžica | horčica |
1 | kus | vajce |
2 | strúčiky | cesnak |
trocha | jarná cibuľka | |
trocha | pažítka | |
100 | gramov | tvrdý syr |
V miske vymiešame, jogurt, vajíčko, horčicu, soľ, korenie, prepasírovaný cesnak, nasekanú cibuľku.
Karfiol, neobvarený, naporciujeme na menšie ružičky, preložíme do marinády, dôkladne premiešame a necháme aspoň 1 hodinu postáť v chladničke.
Pečieme vo vymastenom pekáči, čím väčší tým skôr sa karfiol upečie do zlatista, pri teplote cca 230 °C cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou, ideálne podľa stavu karfiolu.
Cca po 20 minútach posypeme karfiol strúhaným syrom a dáme ešte zapiecť.
Podávame so šalátom, ak "nediétujete" ideálne budú varené zemiaky.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
Ďalšie recepty
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jeej vitaj, teba som tu už dávno nevidela.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
sem tam kuknem, ale neprihlasujem sa.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super inšpirácia
