
Je naozaj výborný.
1 | polievková lyžica | ocot |
2 | čajové lyžičky | soľ |
1 | čajová lyžička | cukor |
1 | čajová lyžička | mletá rasca |
1 | čajová lyžička | koriander |
500 | gramov | hladká múka |
10 | gramov | droždie |
2 | kusov | cibuľa |
bravčová masť | ||
trocha | med | |
300 | millilitrov | voda |
2 | polievkové lyžice | slnečnicový olej |
Najskôr nakrájame cibuľu na tenké polmesiačiky a opražíme ju do hneda na bravčovej masti.
Keď začne chytať farbu, pridáme za malú lyžičku medu a necháme cibuľku skaramelizovať. Vypneme, cibuľu preložíme na kuchynské utierky, aby odtiekla prebytočná masť, necháme chvíľku vychladnúť.
Ostatné suroviny vložíme do pekárničky, pridáme vychladnutú cibuľu a zapneme základný program č.1.
Hotový chlebík má krásnu vôňu a chutí aj sám s mliekom, alebo stačí len maslo, kúsok syra, či zeleninka.

za malicko
ja tym hotovym zmesiam neviem prist na chut.urcite maju aj svojich fanusikov,ale u nas to nejak "neslo".nie je nad chlieb,kory si vymyslim doma sama.Jednu pekarnicku som mala viac ako tri roky,ta uz dosluzila a teraz pred nedavnom sme kupili druhu,za par eur,tak hadam vydrzi aspon tie dva roky,kym skonci zaruka,lebo u nas ide niekedy aj dva krat denne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja keď pečiem chleba dávam lyžicu masti,alebo oleja.Myslíš,že keby ju tam človek nechal že by to tam nebolo dobré či?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Klaudia,prosim ta lyzicu tam nenechavaj!
Ked vynechas olivovy olej a cibulu po oprazeni nebudes davat na papierove obrusky,mozes to tam supnut aj s tou mastou,to mas jedno si myslim.ide o to,aby sa cesto trosku premastilo a po upeceni nemrvilo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A cibuľu vynechať môžem ?
Mal by potom recept trochu dlhší názov : "Cibuľový chlieb bez cibule. "
Ja nepapať cubuľu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kludne ju vynechaj a daj miesto cibule susene paradajky,to je este len papaaaanicko!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
chobotnička necigáň,že nempapáš cibuľu
u nás si ju v gulášiku papala..pamatáš?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Píšeš droždie čerstvé,nemôžem nahradiť 2 alebo 3 lyžičky sušené?Ešte píšeš koriander,priznám sa skoro vôbec nepoužívam toto korenie je to nutné ho tam dať,respektíve bude tam chýbať?Ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja pouzivam najradsej cerstve drozdie,lebo vtedy mi chlebik vykysne lepsie a viac je napuchnutu,nadychany.ale kupujem aj susene,v pripade,ze ine nemam pouzivam aj take,mozes ho smelo dat,len mozno,nehovorim ze urcite,ale mozno,nevykysne tak vela,ako s cerstvym.
a koriander davat tiez nemusis,len to uz nebude ta chut,samozrejme ze to bude chybat
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Díky.Ja som robila dlho zmes-Li l,ale v poslednej dobe mi veľmi málo nakysne,popritom recept stále na chlp rovnaký.Tak neviem či som sa ja pokazila,alebo múka?!Poprosím ešte nejaký overený receptík,ale aby to bol tmavý chle
bík.Vďaka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyskusam nieco
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerá super
... určite vyskúšam
takže ĎAKUJEM 
touto cestou by som sa ti chcela poďakovať za tvoje recepty..vďaka tvojim receptom som začala pekárničku použivať častejšie a nie len na hotové zmesi