Cibuľový chlieb

Popis

je naozaj vyborny....
Cibuľový chlieb - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
3 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
3 hod

Ingrediencie

1polievková lyžicaocot
2čajové lyžičkysoľ
1čajová lyžičkacukor
1čajová lyžičkamleta rasca,mlety koriander
500gramovmúka hladka
10gramovdrozdie cerstve
2kusycibuľa
 kusmast bravcova,med
300millilitrovvoda,
2polievkové lyžiceolej slnecnicovy

Inštrukcie

Najskor nakrajame cibulu na tenke polmesiaciky a oprazime ju do hneda na bravcovej masti.Ked zacne chytat farbu,pridame za malu lyzicku medu a nechame cibulku skaramelizovat.Vypneme,cibulu prelozime na kuchynske utierky,aby odtiekla prebytocna mast,nechame chvilku vychladnut. Ostatne suroviny vlozime do pekarnicky,pridame vychladnutu cibulu a zapneme zakladny program c.1 Hotovy chlebik ma krasnu vonu a chuti aj sam s mliekom,alebo staci len maslo,kusok syra,ci zeleninka.

Postup: 

Cibuľový chlieb - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

vyzerá super Áno ... určite vyskúšam
touto cestou by som sa ti chcela poďakovať za tvoje recepty..vďaka tvojim receptom som začala pekárničku použivať častejšie a nie len na hotové zmesi Pohoda takže ĎAKUJEM Objímam

za malicko Úsmev
ja tym hotovym zmesiam neviem prist na chut.urcite maju aj svojich fanusikov,ale u nas to nejak "neslo".nie je nad chlieb,kory si vymyslim doma sama.Jednu pekarnicku som mala viac ako tri roky,ta uz dosluzila a teraz pred nedavnom sme kupili druhu,za par eur,tak hadam vydrzi aspon tie dva roky,kym skonci zaruka,lebo u nas ide niekedy aj dva krat denne Úsmev

Ja keď pečiem chleba dávam lyžicu masti,alebo oleja.Myslíš,že keby ju tam človek nechal že by to tam nebolo dobré či?

Klaudia,prosim ta lyzicu tam nenechavaj! Veľký úsmev
Ked vynechas olivovy olej a cibulu po oprazeni nebudes davat na papierove obrusky,mozes to tam supnut aj s tou mastou,to mas jedno si myslim.ide o to,aby sa cesto trosku premastilo a po upeceni nemrvilo.

PrekvapeniePrekvapeniePrekvapenie A cibuľu vynechať môžem ? Chichocem sa Mal by potom recept trochu dlhší názov : "Cibuľový chlieb bez cibule. " Chichocem sa Ja nepapať cubuľu. Mrkám

kludne ju vynechaj a daj miesto cibule susene paradajky,to je este len papaaaanicko! MrkámVyplazený jazyk

TlieskamTlieskamTlieskamÁnoSlnko

chobotnička Slnko necigáň,že nempapáš cibuľu MrkámChichocem sa u nás si ju v gulášiku papala..pamatáš? Vyplazený jazyk

Píšeš droždie čerstvé,nemôžem nahradiť 2 alebo 3 lyžičky sušené?Ešte píšeš koriander,priznám sa skoro vôbec nepoužívam toto korenie je to nutné ho tam dať,respektíve bude tam chýbať?Ďakujem. KvietokKvietok

ja pouzivam najradsej cerstve drozdie,lebo vtedy mi chlebik vykysne lepsie a viac je napuchnutu,nadychany.ale kupujem aj susene,v pripade,ze ine nemam pouzivam aj take,mozes ho smelo dat,len mozno,nehovorim ze urcite,ale mozno,nevykysne tak vela,ako s cerstvym.
a koriander davat tiez nemusis,len to uz nebude ta chut,samozrejme ze to bude chybat Úsmev

Díky.Ja som robila dlho zmes-Li l,ale v poslednej dobe mi veľmi málo nakysne,popritom recept stále na chlp rovnaký.Tak neviem či som sa ja pokazila,alebo múka?!Poprosím ešte nejaký overený receptík,ale aby to bol tmavý chle KvietokKvietok bík.Vďaka. Kvietok

vyskusam nieco MrkámÚsmev

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok