reklama

Cibuľový chlieb

Pridal/a fidorka dňa 12. 10. 2012 - 12:12 - Recepty fidorka
Cibuľový chlieb, Domáca pekáreň, recept, fidorka

reklama

Je naozaj výborný.

Ingrediencie
1 polievková lyžica ocot
2 čajové lyžičky soľ
1 čajová lyžička cukor
1 čajová lyžička mletá rasca
1 čajová lyžička koriander
500 gramov hladká múka
10 gramov droždie
2 kusov cibuľa
  bravčová masť
  trocha med
300 millilitrov voda
2 polievkové lyžice slnečnicový olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Najskôr nakrájame cibuľu na tenké polmesiačiky a opražíme ju do hneda na bravčovej masti.

Keď začne chytať farbu, pridáme za malú lyžičku medu a necháme cibuľku skaramelizovať. Vypneme, cibuľu preložíme na kuchynské utierky, aby odtiekla prebytočná masť, necháme chvíľku vychladnúť.

Ostatné suroviny vložíme do pekárničky, pridáme vychladnutú cibuľu a zapneme základný program č.1. 

Hotový chlebík má krásnu vôňu a chutí aj sám s mliekom, alebo stačí len maslo, kúsok syra, či zeleninka.

Doplňujúce obrázky
Cibuľový chlieb, Domáca pekáreň, recept, fidorka, 1
Výnos
6 Porcie
Celkový čas
3 hod
Čas prípravy
3 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

katarína, Pi, 12. 10. 2012 - 12:52

vyzerá super Áno ... určite vyskúšam
touto cestou by som sa ti chcela poďakovať za tvoje recepty..vďaka tvojim receptom som začala pekárničku použivať častejšie a nie len na hotové zmesi Pohoda takže ĎAKUJEM Objímam

fidorka, Pi, 12. 10. 2012 - 15:56

za malicko Úsmev
ja tym hotovym zmesiam neviem prist na chut.urcite maju aj svojich fanusikov,ale u nas to nejak "neslo".nie je nad chlieb,kory si vymyslim doma sama.Jednu pekarnicku som mala viac ako tri roky,ta uz dosluzila a teraz pred nedavnom sme kupili druhu,za par eur,tak hadam vydrzi aspon tie dva roky,kym skonci zaruka,lebo u nas ide niekedy aj dva krat denne Úsmev

Klaudia17, Pi, 12. 10. 2012 - 12:53

Ja keď pečiem chleba dávam lyžicu masti,alebo oleja.Myslíš,že keby ju tam človek nechal že by to tam nebolo dobré či?

fidorka, Pi, 12. 10. 2012 - 15:58

Klaudia,prosim ta lyzicu tam nenechavaj! Veľký úsmev
Ked vynechas olivovy olej a cibulu po oprazeni nebudes davat na papierove obrusky,mozes to tam supnut aj s tou mastou,to mas jedno si myslim.ide o to,aby sa cesto trosku premastilo a po upeceni nemrvilo.

Chobotnička, Pi, 12. 10. 2012 - 16:01

Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie A cibuľu vynechať môžem ? Chichocem sa Mal by potom recept trochu dlhší názov : "Cibuľový chlieb bez cibule. " Chichocem sa Ja nepapať cubuľu. Mrkám

fidorka, Pi, 12. 10. 2012 - 16:06

kludne ju vynechaj a daj miesto cibule susene paradajky,to je este len papaaaanicko! Mrkám Vyplazený jazyk

lýdia k (bez overenia), So, 20. 10. 2012 - 12:58

chobotnička Slnko necigáň,že nempapáš cibuľu Mrkám Chichocem sa u nás si ju v gulášiku papala..pamatáš? Vyplazený jazyk

Klaudia17, So, 20. 10. 2012 - 09:05

Píšeš droždie čerstvé,nemôžem nahradiť 2 alebo 3 lyžičky sušené?Ešte píšeš koriander,priznám sa skoro vôbec nepoužívam toto korenie je to nutné ho tam dať,respektíve bude tam chýbať?Ďakujem. Kvietok Kvietok

fidorka, So, 20. 10. 2012 - 11:34

ja pouzivam najradsej cerstve drozdie,lebo vtedy mi chlebik vykysne lepsie a viac je napuchnutu,nadychany.ale kupujem aj susene,v pripade,ze ine nemam pouzivam aj take,mozes ho smelo dat,len mozno,nehovorim ze urcite,ale mozno,nevykysne tak vela,ako s cerstvym.
a koriander davat tiez nemusis,len to uz nebude ta chut,samozrejme ze to bude chybat Úsmev

Klaudia17, So, 20. 10. 2012 - 12:05

Díky.Ja som robila dlho zmes-Li l,ale v poslednej dobe mi veľmi málo nakysne,popritom recept stále na chlp rovnaký.Tak neviem či som sa ja pokazila,alebo múka?!Poprosím ešte nejaký overený receptík,ale aby to bol tmavý chle Kvietok Kvietok bík.Vďaka. Kvietok

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama