
prekvapenie na MDD, ktoré stálo zato... je sezóna jahôd, tak smelo do toho.
300 | gramov | jahody |
125 | gramov | maslo |
125 | gramov | kryštálový cukor |
štipka | soľ | |
2 | kusov | vajce |
150 | gramov | polohrubá múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
80 | gramov | mandle |
Krém: | ||
225 | gramov | biela čokoláda |
40 | gramov | maslo |
250 | gramov | mascarpone |
Jahody si nakrájame nadrobno, dáme do hrnčeka a necháme prejsť varom, necháme vychladnúť a rozmixujeme na pyré.
Rúru predhrejeme na 180 °C, pripravíme si košíky na mafiny.
Zmäknuté maslo spolu s cukrom a soľou vyšľaháme do penista. Zašľaháme vajcia, múku zmiešame s mletými mandľami, kypriacim práškom a sódou bikarbónou, a primiešame k vaječnej zmesi. Vmiešame jahodové pyré a rozdelíme do košíkov. Pečieme na 180 °C, 25 minút. Necháme vychladnúť a pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame krém.
Krém: čokoládu s maslom rozpustíme, , ncháme vychladnúť a prešľaháme s mascarpone. Pre zaujímavejší efekt môžeme do polovice krému vmiešať potravinárske farbivo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Veľkonočná paska
Kamila | Veľkonočná paska - recept
Veľkonočná paska
Fotorecept na tradičnú veľkonočnú pasku. Recept na kysnutý veľkonočný koláč, ktorý na sviatočnom stole na Veľkú noc jednoducho nesmie chýbať.
Bratislavské rezy
Alica7 | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Klasické a chutné bratislavské rezy ako ich poznáme z cukrárne.