reklama

Jahodové cupcakes s krémom z bielej čokolády♫

Pridal/a anjeli dňa 03. 06. 2015 - 17:14 - Recepty anjeli
Jahodové cupcakes s krémom z bielej čokolády♫, Drobné pečivo, recept, anjeli

reklama

prekvapenie na MDD, ktoré stálo zato... je sezóna jahôd, tak smelo do toho.

Ingrediencie
300 gramov jahody
125 gramov maslo
125 gramov kryštálový cukor
  štipka soľ
2 kusov vajce
150 gramov polohrubá múka
1 čajová lyžička prášok do pečiva
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
80 gramov mandle
Krém:
225 gramov biela čokoláda
40 gramov maslo
250 gramov mascarpone
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Jahody si nakrájame nadrobno, dáme do hrnčeka a necháme prejsť varom, necháme vychladnúť a rozmixujeme na pyré.

Rúru predhrejeme na 180 °C, pripravíme si košíky na mafiny.

Zmäknuté maslo spolu s cukrom a soľou vyšľaháme do penista. Zašľaháme vajcia, múku zmiešame s mletými mandľami, kypriacim práškom a sódou bikarbónou, a primiešame k vaječnej zmesi. Vmiešame jahodové pyré a  rozdelíme do košíkov. Pečieme na 180 °C, 25 minút. Necháme vychladnúť a pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame krém.

Krém: čokoládu s maslom rozpustíme, , ncháme vychladnúť a prešľaháme s mascarpone. Pre zaujímavejší efekt môžeme do polovice krému vmiešať potravinárske farbivo.

Výnos
12 12
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama