
S týmito medovníčkami som u nás preslávená
1 | čajová lyžička | perníkové korenie |
400 | gramov | hladká múka |
150 | gramov | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | med |
2 | kusov | vajce |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
100 | gramov | Palmarin |
Všetko zmiešame dokopy a dlho predlho, ale nebojte sa nie tak dlho miesime. Cesto sa bude trúsiť, ale nebojte sa, po poctivom snažení, miesení nám vznikne pevné cesto. T
o dajte aspoň na dve hodinky do chladničky. Ja keď naň zabudenm, nechávam aj dva dni
Napokon cesto rozvaľkajte na hrúbku asi 1 cm aj viac podľa chuti a vykrojíme medovníčky
Potrieme bielkom a pečieme na 200 asi 10 min. Uvidíte podľa zlatistej farby.
Medovníčky sa trochu nafúknu a po niekoľko dňovom odstáti v uzatvorenej nádobe ich na vianoce máme chutne nadýchané a lahodné.
Preto ich pečiem tak dva týždne pred vianocami.
Po upečení môžeme aj ľubovoľne ozdobiť, alebo poliať várovou čokoládou.
Vydržia aj do veľkej noci. Vážne,(rofl) máme odskúšané,zabudli sme na ne. Ale aká radosť na veľkú noc. A aké boli fajnéééé(rofl)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty