
Medovníčky, ktoré sú mäkké hneď od začiatku.
650 | gramov | špaldová múka |
250 | gramov | maslo |
240 | gramov | trstinový cukor |
3 | kusov | vajce |
3 | polievkové lyžice | med |
1 | čajová lyžička | škorica |
1 | čajová lyžička | perníkové korenie |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
Na potretie: | ||
1 | kus | vajce |
Trstinový cukor používam kryštálový, mixérom z neho urobím práškový.
Vajcia, cukor a maslo vymiešame, potom pridáme ostatné suroviny. Vypracujeme cesto, ktoré následne zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky, najlepšie na noc, inak sa bude s cestom zo špaldovej múky zle pracovať.
Na druhý deň na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto a vykrajujeme medovníčky. Poukladáme na plech na papier na pečenie, s medzerami, aby sa nám pri pečení nespojili a potrieme rozšľahaným vajcom.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 10 minút.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty