Mäkké špaldové medovníky

Popis

Medovníčky, ktoré sú mäkké hneď od začiatku.

Mäkké špaldové medovníky - recept

Zhrnutie

Porcie
plechy
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

650gramovšpaldovej múky
250gramovmasla
240gramovtrstinového cukru (mixérom z neho urobím práškový)
3kusyvajcia
3polievkové lyžicemedu
1čajová lyžičkaškorice
1čajová lyžičkaperníkového korenia
1čajová lyžičkasóda bikarbóna (stačí aj kávová lyžička)
1kusvajce na potretie

Inštrukcie

Vajcia, cukor a maslo vymiešame, potom pridáme ostatné suroviny. Vypracujeme cesto, ktoré následne zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky, najlepšie na noc, inak sa bude s cestom zo špaldovej múky zle pracovať. Na druhý deň na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto a vykrajujeme medovníčky. Poukladáme na plech na papier na pečenie, s medzerami, aby sa nám pri pečení nespojili a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 10 minút.

Vaše hodnotenie: Žiadne
4
Priemer: 4 (9 hlasy)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok